בין 5 ל-10

בין 5 ל-10

טמפרטורת הגשה מתאימה יכולה לשדרג במידה ניכרת את חוויית השתייה של יינות לבנים ויינות רוזה כשמידת החום הנמוכה מתייחסת ליינות מבעבעים. בטעימה מקצועית רצוי שהטמפרטורות יהיו גבוהות מעט יותר. הפעם נסקור מגוון של יינות ישראליים לבנים שהופיעו לא מכבר על המדפים:

יקב טפרברג

אימפרשן גוורצטרמינר 2016
הענבים נבצרו באזור עדולם, ניחוחות של פרחים ופירות טרופיים, מתיקות נעימה, חמיצות טובה, מתאים למנות ממזרח אסיה ולגבינות עזות טעם.
אימפרשן שרדונה 2016
מעמק איילון, עישון קליל וגם וניל מהחביות, פירות טרופיים ואשכולית, גוף בינוני, איזון טוב, דגים יאהבו את השרדונה הזה.

יקב אמפורה

ריטון גרנאש בלאן 2016
מענבי גרנאש בלאן שנבצרו בגליל העליון, ארומות של פרחים, בננה ואננס, עשיר, בעל חמיצות נעימה.

יקבי כרמל

הסדרה האזורית, ברוט 2015
קוראים ומאזינים ותיקים יודעים שאני נמנע משימוש בביטוי "שיטת שרמט" משום שמי שהמציא ב-1895 את התסיסה השנייה במיכל לחץ היה דווקא איטלקי בשם פדריקו מרטינוטי מאסטי שבפיימונטה. במקרה שלפנינו התקבל יין חביב, פירותי, יבש, ארומטי, מאוזן, הנותן תמורה טובה.
2 vats לבן 2016
בלנד ארומטי חצי יבש של מוסקט, גוורצטרמינר, קולומבר וריזלינג, פרחוני, עדין, מתקתקות נעימה, חמיצות טובה.

יקבי ברקן

ספיישל רזרב, שרדונה 2016
מכרמים בגליל העליון, חצי שנה בחביות, ארומות של אשכולית, אגסים, ועץ אלון. המון פרי, גוף בינוני, איזון מוצלח.

יקב סגל

רכסים, שרדונה בלי עץ 2015
מכרם בן זמרה, מינרלי, ארומות של הדרים, פרחים ותפוח, חמיצות טובה, למי שמחפשים שרדונה כייפי ורענן.

יקב ברבדו כרמי יוסף

שרדונה 2016
רוב היין השלים תסיסה בחביות חדשות והתבגר כמה חודשים על משקעיו. לאחר הערבוב עם היין שתסס במכלים התקבל שרדונה בעל מרקם קרמי, ארומות של פירות טרופיים ורמזים של עץ  אלון.

שרדונה ברקן

אייל גוטמן

2 vats סגל שרדונה גוורץ טפרברג

כרמל ברוט
איל קרן

Comments are closed.