ורוד עולה
הצריכה של יינות רוזה, דוממים ומבעבעים, נמצאת כבר שנים במגמת עלייה ובפולין החליטו לקיים "אליפות" ייחודית רק ליינות ורודים. אם פעם דברנו על "רוזה מרענן לקיץ" – לא עוד – נסו יינות רוזה מורכבים ומתיישנים לכל סוג של אוכל בכל עונות השנה. ויש גם סקירה של ארבעה יינות רוזה ישראליים מבציר 2016
בסוף החודש שעבר הוזמנתי לשפוט בתחרות יין שיוחדה כולה ליינות רוזה International Rosé Championship. האירוע התקיים ליד קרקוב שבפולין ויזם אותו מגזין היין הפולני Czas Wina. התמודדו כ-180 יינות מרחבי העולם בשלל סגנונות, חוויה חושית ומקצועית מרתקת וגם מפגש עם מומחים ובראשם Elizabeth Gabay MW המתמחה ביינות רוזה. שפט שם גם מומחה היין הוותיק John Salvi MW ועוד כתריסר שופטים בינלאומיים בהם כמה עיתונאים.

יעניין אתכם בוודאי לדעת ששום יין לא הגיע לציון הנכסף 94 המזכה אותו ב-Grand Gold ורק 6 זכו במדליות זהב (ציון 93-89) בהם Champagne Cuvée Éloïse Millésime 2008 של יקב Maurice Delabaye et Fils. השמפניה הזו הוכרזה היין הטוב ביותר בתחרות. יין ישראלי אחד זכה במדליית כסף (88-86): ירדן רוזה ברוט 2010 של יקב רמת הגולן.

ואם כבר רוזה, לפניכם סקירה של ארבעה יינות רוזה ישראליים:
אמפורה בלאן דה נואר 2016
מענבי קברנה סוביניון, מרלו וקברנה פרנק, שופע פרי, דבשי, גוף בינוני, עשיר ומאוזן היטב
ברבדו כרמי יוסף רוזה 2016
מענבי מרלו, פרחוני, ארומות של פירות אדומים, נקי, רענן, בעל טעם מתמשך
יתיר רוזה 2016
מענבי גרנאש, מורבדר ומעט ויונייה, מינרלי, ארומות של פטל, תפוח ופרחים, סיומת ארוכה ורעננה
1848 דור 2 רוזה 2016
מענבי גרנאש וברברה, ארומטי, ניחוחות של הדרים ואפרסק, יבש, חמיצות טובה
צילומים: יח"צ