חשיפה לדרום

חשיפה לדרום

יינות Fantini מדרומה של איטליה מפריכים את הסברה שחברות גדולות משקיעות פחות באיכות. לפניכם סקירה של שני יינות מבעבעים ואדום אחד, מאברוצו, בזיליקטה ופוליה, שלושתם מוקפדים, מופקים מזנים מקומיים

Fantiniקבוצת Farnese פועלת בדרומה של איטליה ומייצרת 13 מיליון בקבוקים בשבעה יקבים בחבלי הארץ אברוצו, פוליה, קמפניה, בזיליקטה וסיציליה. 99% מן היינות מיוצרים מזנים מקומיים. Farnese מייצאת ל-74 מדינות ובהדרגה עוברת למותג Fantini המשמש אותה כבר שנים במקצת שוקי היצוא. עם היבואן אורן צילינסקי טעמנו שלושה יינות:

Fantini Gran Cuvée Bianco Swarovski NV
מזנים לבנים מקומיים בחבל אברוצו, סחיטה עדינה, תסיסה שנייה בדודי לחץ קטנים, מינרלי, פרחוני, ארומטי, הדרים, נקי ורענן. (ציון: 88)

Fantini Gran Cuvée Rosé Swarovski NV
מענבי Aglianico del Vulture מחבל בזיליקטה, ארומות של תות, פטל ודובדבן, המון פרי, חמיצות מצוינת. (ציון: 89)

Fantini Edizione Cinque Autoctoni 2013
בלנד של זנים מקומיים מחבלי אברוצו ופוליה – מונטפולצ'אנו, סנג'ובזה, פרימיטיבו, נגרואמרו, מלבזיה שחורה, תסיסה בחביות והתבגרות של יותר משנה, ארומות של פירות אדומים ושחורים, ציפורן, שוקולד וליקיריץ, בחך: הרמוני, טאנינים טובים, סיומת ארוכה מאוד. הרעיון שמאחורי היין הוא להפגין את האיכויות של הזנים המקומיים. (ציון: 91)

צילום: יח"צ

Comments are closed.