ים תיכוני כבר אמרנו?

ים תיכוני כבר אמרנו?

נרו ד'אבולהההגיגים שלי על השימוש הנפוץ בארץ במונח "יינות ים תיכוניים" (טובים ככל שיהיו) ידועים, ואם זה טוב לשיווק אז ניחא. הפעם טעמתי שלושה יינות ים תיכוניים של ממש, כולם מזן הענבים Nero d'Avola מיקב Morgante שבסיציליה. היקב שוכן ב-Grotte, ישוב קטן בפרובינציה של Agrigento בדרום האי. הכרמים נטועים על גבעות בגובה של 550-350 מ' ומרוחקים כ-20 ק"מ מהים. חוקרים סבורים שהגפן נרו ד'אבולה הגיעה לסיציליה בעת העתיקה מן האי היווני Kalaureia. היקב מסתייע ביינן האיטלקי המפורסם Riccardo Cotarella והיינות מוקפדים וזוכים להערכה ברחבי העולם. באדיבות "יינות זמיר" טעמתי שלושה יינות:

Bianco di Morgante 2015
לבן מאדום שופע ניחוחות של פרחים, נקטרינה והדרים. בחך עשיר ורענן, בעל סיומת ארוכה. (ציון: 88)

Nero d'Avola 2012
ארומות של פירות שחורים, טבק ותבלינים, בחך המון פרי, רמזים של עץ אלון, סיומת ארוכה. (ציון: 89)

Don Antonio 2006
ניחוחות של שזיפים, טבק ודובדבנים, שנה בחביות אלון חדשות, עוצמתי, טאנינים חלקים, מורכב, הרמוני. (ציון: 91)

צילומים: אתר היקב

Morgante Morgante Morgante

Comments are closed.