יש ורמוט ויש ורמוט די טורינו

יש ורמוט ויש ורמוט די טורינו

אומרים שהוורמוט הומצא בטורינו ב-1786 ומאז התפתחה בפיימונטה אריסטוקרטיה של וורמוטיירים. אחד מהם היה Giulio Cocchi שהגיע מפירנצה לעיר אסטי בסוף המאה ה-19 והתמחה בוורמוט וביינות מבעבעים. לארץ מגיעים כעת שלושה מוצרים של Cocchi ובהם Vermouth di Torino

Vermouth או Vermut מוגדר בחוק האיטלקי כמשקה המכיל 75% יין לפחות (ממקור כלשהו), מומתק ומתובל עם משרה אלכוהולית ובה מרכיבים בוטניים ובראשם סוגים של  Artemisia (לענה). רמת האלכוהול לוורמוטים המתוקים רוסו, רוזה וביאנקו – 14.5% לפחות, סוכר – 130 גר'/ליטר. דריי ואקסטרה דריי – אלכוהול 16-15%, סוכר 30-50 גר'/ליטר. משקאות מתובלים על בסיס יין עד 14.4% אינם זכאים לשאת את השם ורמוט.

עוד ב-1991 אישר האיחוד האירופי את השם הגיאוגרפי המוגן Vermouth di Torino  והשנה פורסם תקנון הייצור שלו, מחמיר לעומת הוורמוט הגנרי (שצוין תחילה). אז בואו נמצא את ההבדלים: אזור הייצור אך ורק חבל פיימונטה, יין הבסיס ממקור איטלקי, הלענה מפיימונטה, רמת האלכוהול של המוצר לא פחותה מ-16%, 17% ויותר יכול להתהדר בהגדרה Superiore עד 22%, דריי ואקסטרה דריי – 18%. המתכונים של בתי הוורמוט הם סודות שמורים בקנאות רבה ואף על פי שלענה היא תמיד שחקן מרכזי הם משתמשים בין השאר בקמומיל, מרווה, ציפורן, סמבוק, קינמון, הל, אגוז מוסקט, וניל וזעפרן.

בית הוורמוט Giulio Cocchi שייך כיום למשפחת Bava, כורמים/ייננים מאזור אסטי. בתל אביב ביקר לא מזמן בן המשפחה Roberto Bava בהשקה של חברת הכרם:

AMERICANO
ממשפחת הוורמוט אבל עם דגש על פרחים ועלים של ג'נציאנה (פחות על לענה), סמבוק, קליפות של תפוז מר ועוד. על בסיס יין לבן, מתאים לשילוב במגוון של קוקטיילים או נקי עם קרח. אלכוהול: 16.5%

COCCHI ROSA
על בסיס יינות אדומים, גם כאן ג'נציאנה והדרים, בתוספת זעפרן, וניל ועלי כותרת של ורדים, קוקטיילים עם אשכולית אדומה, לימון, ולמה לא, עם וודקה, ג'ין או טקילה. אלכוהול 16.5%

STORICO VERMOUTH DI TORINO
על פי המתכון המקורי, עשיר, ארומטי, לענה והדרים מככבים לצד שוקולד, רוזמרין, אגוז מוסקט, עם קרח או כמרכיב בקוקטיילים כמו מנהטן או נגרוני. אלכוהול 16%

DOPO TEATRO VERMOUTH AMARO
אינו כרגע בשוק הישראלי, "אחרי התיאטרון" מיועד למי שרוצים לסיים ארוחה עם משקה עשיר, מריר וצונן, יין הבסיס כולל Barolo Chinato, ברולו מתוק-מר מועשר בקליפת עץ הכינין (צ'ינצ'אה). אלכוהול: 16%
storico Dopo Teatro
צילומים באדיבות משפ' Bava

Comments are closed.