"רוצה לשתף בסחרחורת הקסם"

"רוצה לשתף בסחרחורת הקסם"

אבי פלדשטייןאין ספק שלטעימה עיוורת יש מעלות רבות אבל לא תמיד הדבר אפשרי. במקרה של מגדל היין אבי פלדשטיין הטעימה השנתית הייתה פתוחה אבל השתדלתי להתעלם מן הנאמר על התוויות, זה ממש לא רלוונטי – פלדשטיין לוקח מדי פעם בפעם את הזנים למחוזות אחרים ועדיף להתרשם מהתוצאה ולא להיות מושפעים משום מיינסטרים טוב ככל שיהיה. איני מאלה שסבורים שהכנת יין היא אמנות, שפוצחים בשירי הלל ליינן ומרעיפים דברי חנופה על האליל התורן. אבל בפלדשטיין יש בכל זאת משהו אחר: הוא מזכיר לי כמה מגדלים קטנים ומפתיעים שאתם נפגשתי באזור שמפיין, סוג של הוגי דעות בענייני טרואר וזהות. וכך כותב פלדשטיין: "… היקב שלי רוצה לחגוג את העשייה הזו, את תחושת החופש והאחריות המשולבים שהיא מעניקה, לשתף אותך, נמען היין, בסחרחורת הקסם שהיא יוצרת".

סמיון-סוביניון 2015
מהרי יהודה ורמת דלתון (20% סוביניון), שימוש מושכל מאד בעץ, מינרלי, גוף בינוני, חמיצות נהדרת, מרירות קלילה. ציון: 91

דבוקי 2015
היין מכרם וותיק בעמק אלונה עם נגיעה של סוביניון, שליש התבגר בעץ, פלינטי, ארומות של מלון, מורכב, רענן. ציון: 89

שלם 2015
בלנד של ויונייה, סוביניון, סמיון ודבוקי, התבגרות של 10 חדשים בחביות, פירותי, עשיר, ארומטי, מתובל, רענן. ציון: 91

סוביניון בלאן 2015
לא שגרתי, בתוספת סמיון, אל תחפשו מאפיינים בולטים של סוביניון, היין תסס בחביות בורגון והתבגר בהן כשנה, זה יין מינרלי, מורכב וארוך מאוד. ציון: 90

רוזה קריניאן 2016
קריניאן בתוספת קברנה פרנק, תסיסה בחביות, פרחוני, מתובל, עשבי, חמיצות טובה, סיומת ארוכה. ציון: 89

רוזה גרנאש-סירה 2016
מהרי יהודה, בציר מוקדם לעונה, מינרלי, מרוכז ועשיר, תבלינים, רענן, טעם מתמשך. ציון: 91

גילגמש 2014
בלנד עשיר של ששה זנים: קברנה, קריניאן, גרנאש, ארגמן, סירה וגם ויונייה, מינרלי, נקי, מאוזן היטב. ציון: 90

אישתר 2014
קברנה פרנק ומרלו מהגליל העליון, יותר משנה וחצי בעץ, ניחוחות וטעמים של פירות אדומים וכהים, יין שנותן בלי הגזמה כל מה שצריך. ציון: 93

יקב פלדשטיין שוכן במושב גבעת כ"ח ומייצר כ-15,000 בקבוקים בשנה

Comments are closed.