בחגי תשרי שותים טוב (1)

בחגי תשרי שותים טוב (1)

שוק היין גועש לקראת ראש השנה והיקבים מציעים יינות מבצירים מתקדמים. יוצאים לדרך עם סקירות קצרות של מגוון יינות חדשים מיקבים גדולים וקטנים

למי שאינם צריכים לנהוג לאחר סעודת החג כדאי להתנסות בכמה סוגים של יין: מבעבע חגיגי בעת ההתכנסות, יינות לבנים יבשים, סמוקים ואדומים לליווי המנות הראשונות והעיקריות, ויין קינוח – לסיום המוצלח של האירוח או לקראת הפקקים הצפויים בדרך. גם בקבוק של יין ארומטי חצי יבש, ז'אנר שהפופולאריות שלו גבוהה, לא יישאר ריק בתום הסעודה.

יתיר

 

 

 

 

 

יקב ברבדו כרמי יוסף

מרלו 2015
בשל, פירות שחורים ואדומים, גוף בינוני-מלא, שנה בחביות, טאנינים רכים, חמיצות נעימה, סיומת ארוכה.
שיראז 2014
מורכב, נקי, חלק, מתובל, שימוש מושכל בעץ, סיומת ארוכה, שיראז ייחודי ואלגנטי.
Coupage 2014
בלנד עשיר של קברנה פרנק, שיראז וקברנה סוביניון, שנה בחביות, פירות אדומים ושחורים, שוקולד, טאנינים חלקים, מתובל, מורכב.

יקב יתיר

הר עמשא 2013
בלנד מוצלח ועשיר של שיראז, קברנה סוביניון, מלבק ופטי ורדו מיער יתיר. שנה בחביות אלון, הרמוניה, טאנינים חלקים, חוויית שתייה טובה.

יקבי ברקן

אלטיטיוד 720+ בציר 2013
מהר גודרים בגליל העליון, יותר משנה בחביות, פרי שחור, פלפלי, שוקולד מריר, חמיצות טובה, טאנינים רכים, טעם מתמשך.

יקב רמת הגולן

גמלא השמורה ברוט
מבעבע בשיטה המסורתית, מענבי פינו נואר ושרדונה בחלקים שווים, שנה ויותר על השמרים, מינרלי, פרחוני, הדרים ותפוח, כיף גדול. אוצר בי"ד תשע"ה.
ירדן סירה 2014
הענבים נבצרו בצפון רמת הגולן ובמרכזה, גוף מלא, שופע ניחוחות וטעמים של פרי, קקאו, תבלינים ועישון קליל, סיומת נקייה וארוכה, התבגר שנה וחצי בחביות צרפתיות ונגיש כבר עכשיו.

יקבי כרמל

Vats 4 בציר 2016
בלנד עשיר של מרסלן, קריניאן וגרנאש מאזורים שונים בארץ, התבגר 8 חודשים בחביות גדולות, שופע פרי.
גוורצטרמינר בציר מאוחר 2016
יין קינוח מרשים מכרם שעל בצפון רמת הגולן, ארומטי, דבשי, פרי הדר ופירות טרופיים, מורכב, מתיקות לא מעיקה לצד רעננות נהדרת.

Simonsvlei Wine – דרום אפריקה

Villa Cape Rosé Reserve 2017
מאזור Western Cape, רוזה רענן מענבי שיראז, ניחוחות וטעמים של פירות אדומים ופרחים, מתקתק, כשר, לא מבושל.

צילומים: יח"צ, כרמל ויתיר – איל קרן

Comments are closed.