בחגי תשרי שותים טוב (2)

בחגי תשרי שותים טוב (2)

ימים ספורים לראש השנה, שימו לב למבצעים, בגדול הימנעו מקניית יינות לבנים זולים בני יותר משנתיים ואם אפשר ודאו שהיין שהה במקום ממוזג מאז הגיע לחנות/מרכול

טמפרטורת הגשה נכונה היא מפתח להנאה מרבית ורצוי להקפיד לא לשתות יינות חמים מדי וגם לא צוננים מדי. "טמפרטורת החדר" היא מושג שגוי בישראל. יינות מבעבעים יפגינו את המיטב בטמפרטורה של 8-6 מעלות. יינות לבנים, יינות רוזה ויינות קינוח יענגו אתכם ב-12-10 מעלות, יינות אדומים קלים ב-16-14 מעלות ויינות אדומים כבדים יותר – 18-16 מעלות.

טריו מקןרה 09 ויתקין

 

 

 

 

 
יקב ויתקין

גראנש בלאן 2016
מאזור מירון, בתוספת רוסאן, תסיסה בחביות והתבגרות בהן, רבדים רבים של ניחוחות וטעמים, מינרלי, חמיצות טובה.
קברנה פרנק 2015
מאזור מירון, בתוספת פטי ורדו, 16 חודשים בחביות, ארומות וטעמים של פירות שחורים ואדומים, מפולפל, ליקיריץ, עישון קליל, מורכב, בעל טעם מתמשך.

יקב אמפורה

ריטון שרדונה 2016
מהגליל העליון, תסיסה והתבגרות בחביות, מעודן, ארומות וטעמים של פרי הדר ופסיפלורה, סיומת מתמשכת.
Makura 2009
עדיין צעיר, מרשים, בלנד של מרלו עם ברברה, שלוש שנים בחביות, חמיצות טובה, סיומת מתובלת וטאנית.
ריטון אדום 2014
בלנד מצפון הארץ (מנרה ושעל), מבוסס קברנה סוביניון בתוספת מרלו וקברנה פרנק, שנתיים בחביות, ארומות של פירות שחורים ואדומים, פלפל, ציפורן, איזון טוב.

יקבי רקנאטי

גליל עליון, שרדונה 2016
שילוב הרמוני של יין שהתבגר על שמריו בחביות עם יין ששהה במכלים. התוצאה: מרקם קרמי, ארומות מעודנות של פירות טרופיים ועץ אלון, חמיצות טובה.
גליל עליון, קברנה סוביניון 2016
מפגין את מאפייני הזן, פרי שחור, פלפל, משולבים בעדינות עם ארומות של עץ אלון, מורכב ועם זה קל לשתייה.

יקב הרי גליל

אלון 2013
בלנד מהגליל העליון של קברנה סוביניון, סירה, קברנה פרנק ופטי ורדו, התבגר שנה בחביות, ארומות של פירות שחורים ותבלינים, קטיפתי, חמיצות נעימה, סיומת נקייה.

יקב טריו

רמים 2015
בלנד שופע פרי של סירה, קריניאן, קברנה סוביניון ופטיט סירה מאזורים שונים, התבגר בחביות גדולות, עשיר, רענן, סיומת ארוכה.

יקב פסגות

Edom 2014
בלנד מזני בורדו מכרמים בפסגות, הר ברכה, קידה, אלון מורה והרי ירושלים, 14 חודשים בחביות, מינרלי, סמיך, טאנינים לא יבשים, שופע ארומות של פרי שחור, אניס, קקאו, יין מורכב ומאוזן.
ויונייה 2016
מחלקה ותיקה בכרם מטע בהרי ירושלים, פלינטי, גוף בינוני-מלא, מתובל, ניחוחות וטעמים של פירות טרופיים, מורכב ומאוזן היטב.

דרך ארץ

שרדונה 2016
משפלת יהודה, צעיר, שופע פרי ורענן. המותג דרך ארץ מציע יינות בלי יומרות, מאוזנים, מאזורים שונים, והתמורה – טובה.

צילומים: יח"צ, חגית גורן, איל קרן, בועז לביא

Comments are closed.