רקנאטי: ביתוני, יין אדום מזן מקומי מאזור חברון

רקנאטי: ביתוני, יין אדום מזן מקומי מאזור חברון

לאחר הרעש התקשורתי שחולל לפני כשנתיים עם השקת היין הלבן מראווי (חמדני) 2014, יקב רקנאטי השיק אתמול יין אדום מהזן המקומי ביתוני, זן שהפלסטינים משתמשים בו למאכל. עם זה, בדיקות DNA שנעשו במילנו העלו שמדובר בזן של ענבי יין ייחודי לאזור. הכורם הפלסטיני מגדל את הגפנים בשיטת "סוכה חברונית", פרגולה גבוהה, ההבשלה מאוחרת, האשכולות גדולים, הגרגרים אדומים. היין התבגר בחביות לא חדשות כ-8 חודשים. 2,500 בקבוקים,

ביתונירקנאטי ביתוני 2016
עדיין צעיר, שופע פירות אדומים, מתובל, גוף חלק בינוני-מלא, חמיצות נהדרת, מתפתח יפה לאחר המזיגה, יין ממש מעודן ואלגנטי. ציון: 89/90

רקנאטי קיימו גם טעימה אנכית של מראווי (מאזור בית לחם) עם השקת בציר 2016 (כ-4,000 בקבוקים):

רקנאטי מראווי 2014
בירידה, מינרלי, די שטוח, קצר. ציון: 84

רקנאטי מראווי 2015
הטוב מהשלושה, עשיר, עדין, פלינטי, ארומות וטעמים של הדרים, חמיצות מצוינת, סיומת ארוכה. ציון: 88

רקנאטי מראווי 2016
לטענת היינן עדיין סגור, 10 חודשים בחביות, מינרלי, ארומות של פרי הדר, פחות חד, פחות רענן. ציון: 87

צילום: עמרי מירון

Comments are closed.