התחביב של איציק זאוברמן

התחביב של איציק זאוברמן

איציק זאוברמן מייצר ביקב שלו בגדרה כ-3,000 בקבוקי יין בשנה ואין בכוונתו לגדול, אולי במעט. זאוברמן לא קיים טעימות פומביות כבר כשש שנים, אך בזמן האחרון נעתר לבקשתו של חיים גן, הבעלים של חברת איש הענבים, והציג את יינותיו לפני כמה עשרות אוהבי יין באירוע מרתק ביפו.

זאוברמן

זאוברמן מעיד על עצמו שמדובר בתחביב. היין הראשון שיצא לשוק (לאחר שנים של ייצור למשפחה ולחברים) היה מרלו 1999, הענבים נבצרים תמיד בכרם של ד"ר אלי היימן בכרמי יוסף, היינות שוהים 30 חודש ואף יותר בחביות מעץ צרפתי, עוברים שפיות רבות ואינם מסוננים. הם עתירי אלכוהול כפי שאיציק אוהב, מרוכזים ומורכבים. המחירים נעים בין 750 ל-1,100 ₪ הבקבוק.

היקב הציג חמישה יינות בשתי סדרות, האחת מבוססת מרלו והאחרת מבוססת על ענבי קברנה סוביניון שיובשו במשך כחודש וחצי בחלל סגור בטמפרטורה של 0 מעלות. השנה התחיל זאוברמן ליבש גם ענבי מרלו. יהיה מעניין לטעום את יינות המרלו שלו בעוד כמה שנים.

זאוברמן מרלו מיוחד 2005
בתוספת 14% קברנה סוביניון, ארומות מתוקות של וניל, עץ, פרי, בחך: גוף מלא, מתובל, פירות יבשים, שוקולד, קטיפתי, סיומת ארוכה מאוד, אלכוהול 15.2% ציון: 90

זאוברמן מרלו מיוחד "יפני" 2011
10% קברנה סוביניון, ארומות וטעמים של פירות אדומים, דובדבנים באלכוהול, שוקולד, עץ משולב היטב,  גוף בינוני-מלא, סיומת עשירה, אלכוהול 15.5%. ציון: 91

זאוברמן קברנה לימיטד אדישן 2007
100% קברנה סוביניון, ניחוחות וטעמים של צימוקים ופירות יבשים, מרוכז מאוד, שוקולדי, פורטי משהו, טאנינים לא יבשים, חמיצות טובה, סיומת ארוכה מאוד. אלכוהול 17.5%. ציון: 88/9

קברנה לימיטד אדישן 2011
הטוב בטעימה, רק כ-900 בקבוקים, יותר משלוש שנים בחביות, פירות שחורים ואדומים, מתובל, שוקולדי, עוטף, מורכב מאוד, סופר אלגנטי, אלכוהול 16.3%. ציון: 94

קברנה מיוחד 2009
היין שהה פעמיים בחבית חדשה, הוא מפגין מתיקות מעודנת ועם זה גם רעננות וקלילות, קקאו, פלפל, טאנינים חלקים, טעם מתמשך, רץ למרחקים ארוכים, אלכוהול 17%. ציון: 93

זאוברמן 2

Comments are closed.