על מראווי, באלדי ומה שביניהם

על מראווי, באלדי ומה שביניהם

לפני כעשור גיבש ארגון הסיוע הבינלאומי Volontariato Intrnazionale per lo Sviluppo – VIS – בשיתוף משרד החוץ האיטלקי תכנית סיוע לפעילות של נזירי המסדר הסלזיאני מכרמיזן ומבית ג'מאל, בין ירושלים, בית ג'אלה ובית לחם. מוקד התכנית היה קידום ושיפור ייצור היין ביקב כרמיזן, הפועל מ-1855, ושימור זני ענבים מקומיים שיש להם חשיבות היסטורית. התכנית השאפתנית כללה בין השאר הכשרה של יינן ואגרונום באיטליה, חידוש התשתיות של היקב, שיפור היבולים באמצעות הגברת המעורבות של החקלאים המקומיים, נטיעות חדשות ושיקום טרסות, קידום השיווק של המוצרים בשווקים הבינלאומיים. למשימה התנדב היינן הידוע Riccardo Cotarella שהוא גם נשיא איגוד הייננים של איטליה ואיגוד הייננים הבינלאומי, איש אקדמיה והבעלים של יקב Falesco באומבריה.

frnhziהיינן של יקב כרמיזן Fadi Batarseh סיפר לי כי יצא בשעתו ללימודים באוניברסיטת Udine וכי בהנחיית קוטרלה נשלחו עשרות דוגמאות של גפנים לבדיקה גנטית באוניברסיטת Udine ובאוניברסיטת Trento. התברר כי נמצאו 21 גנוטיפים שונים ומהם בחרו המומחים ארבעה, להערכתם המתאימים ביותר לייצור יין: חמדאני (מראווי), ג'נדאלי, דאבוקי ובאלדי (אדום).

לפני רשמי הטעימה שלי, מן הראוי להזכיר שאנשי כתב העת האמריקני "וויין ספקטטור" טעמו את יינות כרמיזן כבר לפני כמה שנים (בצירי 2012 ו-2013) והעניקו להם ציונים יחסית גבוהים.

יקב כרמיזן – Star of Bethlehem

Hamdani & Jandali 2015
ניחוחות של משמש, הדרים ואננס, פלינטי, בחך: תפוח, מלון, חמיצות טובה, סיומת נקייה. ציון: 88

Dabouki 2015
ארומות מעודנות של הדרים ומשמש, עישון קליל, מינרלי, בחך: אגסים, איזון טוב, גוף בינוני, סיומת ארוכה. ציון: 90

Baladi 2014
ניחוחות וטעמים של שזיף ופירות יער, קקאו, גוף בינוני, חלק, מורכב, מרוכז. ציון: 88

Comments are closed.