רוח חדשה ביקב אמפורה

רוח חדשה ביקב אמפורה

כשנה לאחר המהפך ביקב אמפורה והעברת מחצית הבעלות והניהול לד"ר יובל סמואל (המחצית האחרת נותרה בידי איש העסקים ולדימיר דובוב), מתקבל הרושם שהצוות הניהולי והמקצועי מוביל את היקב לכוון של יינות איכות רעננים ואלגנטיים. מן הבציר שחלף קלט היקב 76 טונות של ענבים ונראה שהוא עדיין מתמודד עם מלאי של יינות מתיישנים (רשמי טעימה בהמשך).

מעיין קושיצקי ומאירם הראל

היינן הראשי של אמפורה הוא מעיין קושיצקי, ישראלי שעבד כאן ביקבים עמק האלה ומרגלית וכיום מתגורר בנאפה שבקליפורניה. הרקורד שלו מרשים וכולל עבודה ביקבים כמו Screaming Eagle ו-Dalla Valle. כיום הוא עובד בחברת הייעוץ של Philippe Melka המעורבת בעשרות פרויקטים ברחבי העולם ולארץ הוא מגיע 6/7 פעמים בשנה. לצדו של קושיצקי עובד מאירם הראל כיינן תפעולי. הוא צבר ניסיון ביקבים באירופה ובניו זילנד. עוד פנים חדשות ביקב: מנהלת השיווק דניאל הירשברג. שני הייננים הציגו תחילה דוגמאות מכל של יינות רוזה ויינות לבנים הצפויים לצאת בקרוב, מן הבציר שזה עתה הסתיים:

רוזה בלנד 2017
קריניאן, סירה, ברברה ומעט קברנה, עשיר, חמיצות טובה, ארומטי, סיומת ארוכה
רוזה גולן 2017
מענבי ברברה וסירה, מינרלי, מתקתק, ניחוחות וטעמים של תות
רוזה כרמל 2017
100% קריניאן, פרחוני, סוכרייתי, ארוך
מד ווייט 2017
בלנד של ויונייה ופרנץ' קולומבר, חלקו תסס בחביות, ניחוחות וטעמים של אשכולית, ארומטי, חמיצות נעימה
סמיון 2017
מהגליל העליון, אשכולית לבנה, איזון טוב
גרנאש בלאן 2017
מאזור פקיעין, גוף בינוני, מתובל, רענן
קברנה/סירה 2015
(דוגמת חבית), צעיר, קטיפתי, מתובל, תחושת מתיקות, סיומת ארוכה

יינות זמינים

קברנה סוביניון 2006
יין זני מהגליל העליון והרי יהודה, מתקשה להתמודד עם הגיל, שוקולדי, גוף מלא, טיפה'לה מחומצן. ציון 88
ריטון 2014
בלנד של קברנה סוביניון, מרלו ומעט קברנה פרנק, פירות שחורים ואדומים, גוף מלא, טאנינים חלקים, עץ משולב היטב. ציון: 90
ריטון גרנאש בלאן 2016
מענבי גרנאש בלאן שנבצרו בגליל העליון, ארומות של פרחים, בננה ואננס, עשיר, חמיצות נעימה. ציון: 88

צילום: אסף קליגר

Comments are closed.