Le Beaujolais Nouveau 2017 est arrivé

Le Beaujolais Nouveau 2017 est arrivé

דובאףיין הביכורים הצרפתי בוז'ולה נובו 2017 יושק ביום רביעי בחצות וחוגגים מניו זילנד עד מקסיקו יחלצו, על פי אזורי הזמן, מיליוני בקבוקים של היין הזה כשמחוגי השעון יציינו שהגיע יום חמישי, השלישי של חודש נובמבר.
הצרפתים אינם רק יצרני יין מעולים, הם גאונים בשיווק וכך לפני כמה עשרות שנים המציאו את הגימיק המדהים – השקה עולמית בחצות של בוז'ולה נובו, יין ביכורים פירותי פשוט, לעתים כייפי, המכונה גם ואן דה פרימר. כיום מייצרים עשרות מיליוני בקבוקים בשנה, חלקם מופץ מחוץ לצרפת, גם בהטסה, לעשרות מדינות. בשנים האחרונות סר חינו של הנובו במידה ניכרת, בעיקר מחוץ לצרפת, ותרמו לכך איכות לעתים נמוכה וגם, נודה על האמת, לא לכולם מתאים יין אדום צונן בעיצומו של נובמבר. אותי זה דווקא מעניין, זו הצצה ראשונה לבציר 2017

בוז'ולה נובו מיוצר מזן הענבים גאמיי נואר, הבציר ידני והאשכולות מותססים שלמים בשיטה המכונה השרייה קרבונית. היין משמר צבע סגול עז, את ניחוחות הפרי וטעמיו ואין בו כמעט מרירות. התהליך מהיר ומסתיים כחודש וחצי לאחר הבציר, פרק זמן המאפשר ליצרני הנובו תזרים מזומנים כמעט מיידי. כל יינות הנובו יהיו במיטבם אם תצננו אותם היטב.

יינות בוז'ולה נובו של היקבים הגדולים Georges Duboeuf ו-Louis Jadot הגיעו גם השנה לארץ והם מוצעים רק מיום חמישי (ולא בלילה שבין רביעי לחמישי) בסניפי דרך היין משום שהחוק אוסר למכור יין אחרי 23:00. ביום חמישי 16.11 יוצעו טעימות של יינות בוז'ולה נובו לאוהבי הז'אנר מ-20:00 עד 22:00 בסניפי הרשת: תל אביב החשמונאים, תל אביב דרך השלום, צומת סביון, נס ציונה ורמת השרון.

 

jadot 4

Comments are closed.