מאסי מציינים יובל ל-Campofiorin

מאסי מציינים יובל ל-Campofiorin

מאסי

ההיסטוריה של MASI מתחילה ב-1772 בעת שמשפחת Boscaini רכשה כרמים איכותיים בלבו של אזור Valpolicella בחבל ונטו שבצפון מזרח איטליה. בני הדור השביעי של המשפחה ממשיכים בחתירה לאיכות, מטפחים את הכרמים ההיסטוריים, את האחוזה בוולפוליצ'לה של הרוזנים מבית Serego Alighieri, צאצאיו של המשורר דנטה אליגיירי, ואת האחוזה של הרוזנים Bossi Fedrigotti ב-Rovereto. בבעלותם גם היקב הפרטי בוסקאיני המייצר מהדורות מוגבלות של אמרונה מכרמים משובחים בשנות הבציר הטובות ביותר. החתירה למצוינות אזורית הובילה את בני בוסקאיני עד ארגנטינה להקים שם ב-Valle de Uco במנדוסה את Masi Tupungato. מאסי נחשבים מובילים בשיטת הייצור המכונה appassimento שהחלה עוד בעת העתיקה ומבוססת על ייבוש חלקי של הענבים על משטחי במבוק במהלך החורף כדי לרכז ארומות וטעמים. הם מייצרים בין השאר מגוון של יינות אמרונה, יינות רצ'וטו ויינות המתאפיינים ב"תסיסה כפולה" כמו Campofiorin המזוהה ביותר עם הסגנון הייחודי שלהם. זה לא כבר ביקר בארץ מנהל המכירות של החברה במסגרת האירועים לציון 50 שנה לבציר הראשון של קמפופיורין והציג כמה יינות באירוע שקיימה בתל אביב יבואנית מאסי, קבוצת צרפת ישראל:

Moxxé 2016
מבעבע ברוט בשיטת מרטינוטי מענבי פינו גריג'ו בתוספת ורדוצו, שופע פרי, חמיצות מצוינת.

Masianico 2016
פינו גריג'ו בתוספת ורדוצו, ארומות וטעמים של פירות טרופיים, הדרים ודבש, רענן, מורכב, סיומת ארוכה.

Rosa dei Masi 2016
רוזה מענבי רפוסקו, ארומות של פטל ודובדבנים, מעודן, חמיצות נהדרת, טעם כיפי מתמשך.

Campofiorin 2014
בלנד של ענבי ולפוליצ'לה: קורבינה, רונדינלה ומולינרה, תסיסה שנייה עם ענבים שיובשו למחצה והתבגרות של שנה וחצי בחביות, ארומות בשלות מתפרצות של שזיפים ותבלינים, בחך גוף מלא, טאנינים קטיפתיים, פירות שחורים ואדומים, סיומת ארוכה. מבציר 2014 לא יצרו אמרונה, מה שבוודאי היטיב עם הקמפופיורין. עדיין צעיר מאוד. הציון שלי: 91

Amarone Costasera 2011
הקלאסיקה של מאסי מענבי קורבינה, רונדינלה ומולינרה, שנתיים בחביות, ארומות עשירות של פירות יבשים ואניס, בחך צימוקים, תחושת מתיקות, חלק להפליא, חמיצות טובה, סיומת ארוכה, אמרונה מורכב ועוצמתי. הציון שלי: 93

Recioto Casal dei Ronchi 2012
מזני ולפוליצ'לה מכרמי אחוזת סרגו אלגיירי, מתיקות מעודנת, ניחוחות וטעמים של פירות יבשים, אגוזים ותבלינים, טאנינים חלקים, סיומת ארוכה.

לפני האירוע של צרפת ישראל טעמתי עוד כמה יינות של מאסי:

Riserva di Costasera 2013
נוסף על הזנים הקלאסיים יש בבלנד גם אוסלטה, אמרונה שופע ניחוחות של שזיפים, דובדבנים ואספרסו, בחך שוקולד, דובדבנים באלכוהול, טעם מתמשך עשיר. הציון שלי: 91

Amrone Costasera 2012
שופע ארומות של פירות יבשים, פרחוני, גוף מלא, איזון מצוין, הציון שלי: 92

Passo Doble 2015
מן היקב של מאסי במנדוסה שבארגנטינה, בלנד ייחודי מענבי מלבק וקורבינה (שעברו ייבוש חלקי), עשיר, מרוכז, מתובל.

Comments are closed.