שני מבעבעים מבית גנצ'יה

שני מבעבעים מבית גנצ'יה

יקבי Fratelli Gancia נוסדו ליד טורינו שבפיימונטה ב-1850 לאחר שקרלו גנצ'יה שב מחבל שמפיין שבצרפת, שם למד את רזי ההכנה של יינות מבעבעים. הרעיון היה להפיק את היין מענבי מוסקט וב-1865 יצא ה-Spumante האיטלקי הארומטי מהזן הזה עם תסיסה שנייה בבקבוק. בהמשך הגיע מבעבע יבש מענבי שרדונה ופינו נואר ובעקבות ההצלחה עברה החברה לקנלי שבאזור אסטי. ב-1916 אילצה מגפת הפילוקסרה את המשפחה לעקור כרמים נגועים ולנטוע גפנים על כנות אמריקניות. ב-1920 הם יצאו לשוק עם וורמוט לבן ושלושה עשורים לאחר מכן עם "ביטר אמריקנו" והשאר – היסטוריה. בסוף 2011 רכש את גנצ'יה איש העסקים הרוסי Roustam Tariko, הבעלים של קבוצת Russian Standart. לפני כמה חודשים דיווחה העיתונות הכלכלית באיטליה כי הוא מכר בפיימונטה כרמים יוקרתיים ששימשו להפקת יינות דוממים, ככל הנראה כדי להתמקד ביינות המבעבעים. יבואנית גנצ'יה, חברת יורוסטנדרט, מציעה לקראת סוף השנה שני יינות מבעבעים:

Prosecco DOC
הענבים מזן Glera נבצרו באזור Treviso בצפון מזרח איטליה, תסיסה שנייה במכל לחץ (שיטת מרטינוטי), בועות עדינות יפות, ארומות מעודנות של פרחים ותפוח, בחך שפע פרי, מרקם חלק, חמיצות טובה, סיומת פירותית ארוכה. אלכוהול 11.5%

Gancia Brut
תסיסה שנייה בשיטת מרטינוטי, בועות יפות, ארומות רעננות של פרי ופרחים, בחך יבש, מינרלי, ליים, קליל, יין כיפי בלי יומרות, מומלץ כאפריטיף. אלכוהול 11%

Comments are closed.