יינות דומיין סרור

יינות דומיין סרור

דומיין סרור

ארבעה חברים יזמים, קלוד סרור, מיכאל גולן, ז’אן דוד בנישו וז’אק נאטאף, חברו אל יובל מצליח, חקלאי ממושב אבני אית"ן ברמת הגולן, וממשו את חזונם להקים יקב, דומיין סרור, וליצר בגולן יין ושמן זית איכותיים. בקיץ 2010 ניטעו ממזרח לישוב 20 דונם של ענבי קברנה סוביניון, מרלו וסירה על קרקע בזלתית בגובה של 400 מ' ומכרמי חוות קנאטיר, בגובה של כ-450 מ', מגיעים ליקב ענבי שנין בלאן, ויוניה, וגרנאש. היינן המנוסה והמוכשר איתי להט מוביל את ייצור היין ולצדו אילן זעפרני (שהיה יינן יקב אורטל). עוד בצוות היקב, מרין סיקורל בניהול ושרון איפלח המסייעת בשיווק. היקב מייצר כיום כ-30 אלף בקבוקים בשנה. עם אילן, מרין ושרון טעמנו שבעה יינות:

L'Or Blanc 2017
שנין בלאן 60% והשאר ויונייה (תסס בחביות), ארומטי, בננה ותפוח, חמיצות טובה, סיומת נקיה. ציון: 88

L'Or Rosé 2017
מענבי גרנאש, מגע קצר מאוד עם הקליפות, פרחוני, עשיר, רענן, טיפה מתקתק, נקי וצלול. ציון: 90

קלוד סרור 2015
ה-entry level של היקב מורכב מענבי קברנה סוביניון 64% בתוספת מרלו וסירה, ארומות וטעמים של שוקולד, הרמוני, טאנינים לא יבשים, סיומת ארוכה. ציון: 89

סירה 2014
מהכרמים בישוב, מתובל, עץ משולב היטב, גוף מלא, טאנינים חלקים, סירה אלגנטי. ציון: 90

L'Or Rouge 2013
בלנד מבוסס קברנה סוביניון (65%) בתוספת סירה ומרלו, פרי אדום ושחור, שוקולד עדין, מתובל, חמיצות נהדרת. ציון: 90

L'Or Rouge 2014
80% קברנה סוביניון, סירה ומרלו, שופע פרי ותבלינים, עץ מודגש, סיומת ארוכה. ציון: 90

L'Or Rouge 2015
הפעם 63% קברנה סוביניון, סירה ומרלו, צעיר, טיפה ירקרק, פרי שחור ושוקולד. ציון: 89

צילום" יח"צ

Comments are closed.