תערוכת היין הבינלאומית הגדולה בעולם

תערוכת היין הבינלאומית הגדולה בעולם

לוגו

ארבעה ימים, 4,270 חברות מציגות מ-30 מדינות, 128 אלף מבקרים מ-142 מדינות – אלה המספרים של המהדורה ה-51 של VINITALY, תערוכת היין הבינלאומית הענקית המתקיימת מדי שנה בשנה בוורונה שבצפון מזרח איטליה

במבקרים מחוץ לאיטליה, יותר מ-30 אלף קניינים בין השאר מארה"ב, גרמניה, בריטניה, סין, צרפת, רוסיה, יפן, סקנדינביה, הולנד ובלגיה. במהלך ארבעת הימים של התערוכה התקיימו מאות אירועים ובהם טעימות, הרצאות, סמינרים וסדנאות. בין השאר התקיימה טעימה מיוחדת לציון 50 שנה לסופר טוסקן Sassicaia. בד בבד קיים מרכז הירידים של ורונה את תערוכת שמן הזית והמזון Sol&Agrifood ואת תערוכת Enolitech, ציוד לתעשיות היין והשמן.

כמו בכל שנה, איני מתיימר לסקר את התערוכה על כל מה שיש בה, זו משימה בלתי אפשרית, אלא להשתתף בכמה אירועים משמעותיים ולטעום מגוון של יינות של יצרנים המייצאים לישראל או כאלה שיינותיהם ייחודיים בעיני:

סדנת Ex…Press של Decanter: שמפניה, Trentodoc, Franciacorta
בניצוחה של העיתונאית הבריטית Michele Shah ומומחים מאיטליה ומצרפת טעמנו 9 יינות ובהם שש שמפניות מרתקות, שני יינות Franciacorta ו-Trentodoc אחד. שלושת המבעבעים האיטלקיים מיוצרים גם הם מענבי שרדונה ופינו נואר. התעלו על עצמם Ferrari Riserva Lunelli 2008, השמפניה המקורית של Eric Rodez, ה-LD 735 של בית השמפניה המרשים Jacquesson וגם Bellavista Riserva Vittorio Moretti 2008.

Villa Sandi
יינות פרוסקו של וילה סנדי (יבוא שקד) גורפים פרסים בינלאומיים בזכות הכרמים המצטיינים וצוות הייננים. מדובר באזור הקלאסי Valdobiadene DOCG וגם באזורים אחרים בצפון איטליה. טעמתי ולדוביאדנה מבציר 2016, יבש וארומטי וגם ולדוביאדנה אקסטרה דריי, עשיר, בעל חמיצות נהדרת. עוד מווילה סנדי: רוזה ברוט מינרלי ופרחוני ו-Villa Sandi Opere NV, מבעבע רענן ופירותי מענבי פינו נואר ושרדונה, מיוצר בשיטה הקלאסית.

Distillerie Berta
אם מדברים על גרפה סופר איכותית, השם שעולה מיד הוא Berta מפיימונטה, מזקקה משפחתית הזוכה לתהילת עולם, ארבעה דורות מ-1947. עם Annacarla Berta טעמתי כמה גרפות מתיישנות מרשימות, החל ב-SoloPerGian 2006 מגפת של ענבי מוסקט, קלילה ובעלת טעם מתמשך; Selezione del Fondatore Paolo Berta 1996, הטופ של המזקקה, בלנד של ברברה ונביולו, עץ לא מודגש; Tre Soli Tre 2009 שמונה  שנים בבריק, אלגנטית וארוכה; גרפה לבנה מדהימה מגפת מוסקט היא Valdavi נקייה וארומטית.

Tenuta Cocci Grifoni
אחוזה משפחתית באזור היין המוגדר Piceno בחבל Marche שבמרכז איטליה. את הייננית Paola Cocci Grifoni, בת הדור הרביעי במשפחה, אני מכיר כבר כשני עשורים כשופט לצדה בתחרויות יין. הפעם טעמנו את היין עתיר הפרסים Pecorino DOCG Guido Cocci Grifoni מאוזן ומורכב; Il Grifone 2010, המון פרי, בלנד של מונטפולצ'אנו וקברנה סוביניון; Vigna Messieri 2011, בלנד נהדר של מונטפולצ'אנו וסנג'ובזה; Colle Vecchio 2015, פקורינו זני, נקי ואלגנטי; Adamantea 2016, ארומטי, זני מענבי Passerina.

Maculan

fausto
Fausto Maculan

יקב בעל מוניטין כבר שלושה דורות ב-Berganze שבאזור ויצ'נצה בצפון מזרחה של איטליה. הבנות אנג'לה ומריה ויטוריה הצטרפו אל אביהן פאוסטו באחוזה המשפחתית המייצרת מגוון של יינות איכות. טעמנו Ferrata Sauvignon 2016, מעודן ומאוזן; Brentino 2015, בלנד בורדולזי, גסטרונומי; Crosara 2015, מרלו מתובל, עדין, מעולה; Fratta 2013, בלנד בורדולזי מכרמים מצטיינים, עדיין צעיר, טאנינים רכים להפליא; Torcolato 2012, מענבי Vespaiola מיובשים למחצה, עשיר, דבשי, איזון מרשים; Acininobili 2011, מענבי וספאיולה נגועים בבוטריטיס, לא סתם מתיקות; Vespaiolo 2016, זני מענבי וספאיולה, חמיצות נהדרת.

Zenato

Nadia Zenato

מהיקבים המרשימים ביותר באזור ורונה, שוכן ב-S. Benedetto di Lugana (יבוא יין בעיר). אחד מ-13 היקבים של "משפחות האמרונה" המייצרות יינות ולפוליצ'לה בגבעות של האזור הקלאסי. אין שנה שאיני טועם את היינות שלהם, כולל את אלה של אחוזת Sansonina ליד אגם גרדה ב-Peschiera ושל Podere Prospero, יקב של המשפחה בבולגרי שבטוסקנה. עם נדיה זנטו טעמתי Amarone 2013, מרוכז שופע ארומות וטעמים של פירות יבשים; Lugana Riserva Sergio Zenato 2014, פירותי ורענן; Amarone Riserva Sergio Zenato 2011, מורכב, אלגנטי, סיומת ארוכה; Sansonina Evaluna 2015, קברנה סוביניון ופרנק, נקי ומתובל; Vigna del Moraro Verde 2015, לוגנה שעבר תסיסה ספונטנית, מינרלי והרמוני; Podere Prospero Bolgheri 2015, קרלה, אם המשפחה, התאהבה באזור ורכשה שם נחלה עם עצי זית וכרם של קברנה ומרלו, היין עדיין צעיר, מפולפל, חלק, תענוג.

Tramin
תשכחו מזה שקואופרטיב הוא גוף בעייתי – יקב טרמין בדרום טירול באזור בולצנו מייצר יינות מעולים. בקואופרטיב 300 חברים ולהם 2,600 דונם של כרמים. שני שלישים מן היינות המופקים הם לבנים. תחילה טעמתי שלושה יינות מינרליים ומעודנים מבציר 2015 – Stoan (בלנד מבוסס שרדונה של ארבעה זנים לבנים), Unterebner פינו גרי, Nussbaumer גוורצטרמינר; מבציר 2014 – Loam, בלנד בורדולזי, Maglen פינו נואר, Urban מענבי Lagrein; קינחתי ב-Roen 2015, בציר מאוחר של גוורצטרמינר, דבש, הדרים, מעולה וגם ב-Terminum 2013, בציר בסוף דצמבר, בוטריטיס, מתיקות נהדרת, מורכב מאוד.

Giulio Cocchi
בני משפחת Bava מטפחים את המותג ההיסטורי Cocchi וממשיכים את המסורת מ-1891 של יצור ורמוטים איכותיים ויינות מבעבעים AltaLanga DOCG בשיטה הקלאסית. עם Giulio Bava טעמתי בין השאר את Pas Dose 2011, מענבי פינו נואר, בלי דוסאז', ממש מעולה; Totocorde 2011, פינו נואר ושרדונה, מרקם כמעט קרמי, עשיר, ארומטי; Bianc 'D Bianc 2011, מעודן, ארוך, נפלא; לא ויתרתי גם על Brachetto d'Acqui NV, מתיקות עדינה נהדרת, ארוך, רק 7% אלכוהול.

Cavallotto
Alfioבאחוזת המשפחה ליד Castiglione Falletto בלב אזור ברולו 230 דונם של כרמים והם מייצרים את המיטב כבר עשרות שנים. עם האחים ג'וזפה ואלפיו טעמתי שלושה יינות ברולו מהממים: מתובלים, מורכבים, בעלי חמיצות נפלאה – Bricco Boschis 2013, Riserva Vignolo 2011 ו-Riserva Vigna San Giuseppe 2011. עוד טעמתי Barbera d'Alba Superiore 2015, פרחוני ורענן וגם Dolcetto Vigna Scot 2016, פירות , נקי.

Rizzi
ממשיכים בפיימונטה עם יקב Rizzi (יבוא יפו-תל אביב) מאזור ברברסקו. עם Enrico Dellapiana טעמתי כמה יינות ברברסקו מרתקים – Rizzi 2013, Nervo 2014, Pajore 2013+2014 וגולת הכותרת, יין גדול, Riserva Vigna Boito 2011. לפני כן טעמנו Langhe Nebbiolo נקי ואלגנטי, ברברה בעל חמיצות טובה מ-2013 וגם דולצ'טו 2015 מאוזן היטב.

Cantina Gallura
את היינן Andreino Addis מ-Tempio Pausania שבסרדיניה הכרתי לפני כ-20 שנה בתחרות היין הבינלאומית בוורונה ומאז אנחנו מתראים כל שנה וטועמים את יינות ה-Vermentino שלו, ארומטיים, מינרליים, רעננים, בעלי איזון מופלא. עם דינו טעמתי בתערוכה שלושה יינות Vermentino di Gallura DOCG שהם להערכתי ביטוי עילאי של הזן הזה לעומת אזורי גידול אחרים באיטליה – Canayli 2016 הקלאסי, Canayli Vendemmia Tardiva 2015 בעל גוף מלא יותר, בציר מאוחר, Genesi 2015 מקרקע ענייה יותר, מינרלי, סיומת ארוכה מאוד.

Tedeschi

Sabrina Tedeschi

עוד יקב מחבורת "משפחות האמרונה" ששורשיו מתחילים בשנת 1630 (יבוא שקד). האחים ריקרדו, סברינה ואנטונייטה ממשיכים את המסורת המשפחתית ומייצרים באזור ולפוליצ'לה יינות הזוכים להצלחה ברחבי העולם. ריקרדו: "ליצור יין כמו אמרונה נדרשות סבלנות, נחישות, תשוקה והקפדה על הפרטים". עם סברינה טדסקי אני נפגש בכל שנה בתערוכה ועמה טעמתי שלושה יינות אמרונה מרשימים – La Fabriseria 2011, מורכב מאוד, רענן ואלגנטי; Capitel Monte Olmi 2011, אמרונה גדול עם ארומות של צימוקים ושוקולד; Amarone 2013, פירותי, בשל. עוד טעמתי Ripasso Capitel San Rocco 2015, אלגנטי, בעל חמיצות נעימה; Lucchine Valpolicella Classico 2016, נקי, שופע פרי.

Comments are closed.