שלושה יקבים ביום (7)

שלושה יקבים ביום (7)

עוד חמישה יינות משלושה יקבים, סקירה שביעית לקראת החג בסדרה שלושה יקבים ביום. זו רק טיפה באוקיינוס היין המציף בימי טרום פסח את החנויות המתמחות ואת המרכולים

יקב אלכסנדר
היקב של יורם שלום הוקם לפני 22 שנים בנחלה המשפחתית במושב בית יצחק והוא מייצר כ-50,000 בקבוקים בשנה, רובם ליצוא. הענבים מגיעים מכרם בן זמרה, מכפר שמאי ומעוד כרמים בגליל העליון. מדובר ביינות מקוריים רחוקים מהמיינסטרים.

שיראז רזרב 2013
מהר מצפה הימים בגליל העליון, בתוספת קטנה של פטי ורדו, שנתיים בעץ צרפתי ואמריקני, סמיך, שוקולד, פלפל, תחושת מתיקות. מחיר: 150 ₪

גסטו רזרב 2014
מכרם בן זמרה וכפר שמאי, בלנד של קברנה סוביניון, שיראז, מרלו ופטי ורדו, שנתיים בחביות צרפתיות ואמריקניות, ארומות וטעמים של פירות שחורים ואדומים, פלפלי, טאנינים לא יבשים, טעם מתמשך. מחיר: 150 ₪

יקב טוליפ
משפחת יצחקי מקדמת כבר 15 שנים בכפר תקווה, קריית טבעון, פרויקט לדוגמה לשילוב אוכלוסייה עם צרכים מיוחדים בעשייה ביקב המייצר יין ברמה הגבוהה ביותר. רוב הכרמים בגליל העליון, בגולן ובהרי ירושלים. בימים אלה היקב משלים תהליך של מיתוג מחדש.

ווייט פרנק 2017
חצי יבש מענבי קברנה פרנק וסוביניון בלאן, מופק בשיטת בלאן דה נואר (לבן מאדום), שופע ארומות של פרחים ותות, מתקתק, חמיצות נהדרת. מחיר: 82 ₪

בלאק טוליפ 2015
יין העל של היקב, מרשים ומורכב, קברנה סוביניון מכפר שמאי, מרלו, קברנה פרנק ופטי ורדו מהרי יהודה, גוף בינוני-מלא, מתובל, טאנינים חלקים, טוב לשתייה כבר כעת. (היתר מכירה) מחיר: 240 ₪

יקב מאיה
פרויקט שאפתני של היזם רועי יצחקי (טוליפ) לקידום יינות איכות בסגנון ישראלי-ים תיכוני. שני מומחים מיוון מלוים את גידול היין בכרמים וביקב. הכרמים בעיקר באזור זכרון יעקב/בנימינה.

מאיה מארה רד 2016
מענבי קריניאן, מורבדר וסירה, 8 חודשים בחביות אלון, פרי שחור ואדום, מתובל, עישון קליל. מחיר: 85 ₪

צילום: אלכסנדר – ארז בן

Comments are closed.