טקילה פטרון מהדורת 70 שנה לישראל

טקילה פטרון מהדורת 70 שנה לישראל

יצרנית הטקילה Patrón מעריכה מאוד את השוק הישראלי (שוק היצוא השני מבחינתה לאחר ארה"ב) ולקראת חגיגות ה-70 למדינה, הפיקה מהדורה ייחודית לישראל של טקילה Añejo

פטרוןשש עד עשר שנים נדרשות לגידול האגבה הכחולה (Tequilana Weber) באזורים המוגדרים במקסיקו, בעיקר במדינה המחוזית חליסקו, 70,000 מקסיקנים מועסקים בתעשיית הטקילה, רובם בשדות. האזור המוגדר המוגן לייצור טקילה משתרע על כ-12 מיליון הקטר ורק 3% מן השטחים החקלאיים שבו משמשים לגידול אגבה כחולה מסוג Weber (בוטנאי גרמני שקבע ב- 1902 שזה סוג האגבה האידיאלי ליצור טקילה). סוגי הטקילה הנפוצים הם Blanco (Silver), Reposado, Añejo וExtra Añejo. למעט הטקילה הלבנה (blanco), שאר הסוגים מתבגרים בחביות אלון (בעיקר אמריקני) בין חודשיים לכמה שנים. תקן רשמי מ-2013 קובע את מאפייני המשקה הרשאי לשאת את השם המוגן טקילה:

כדאי לתקן טעות נפוצה – האגבה אינה שייכת למשפחת הקקטוסים אלא למשפחת ה-Amaryllis). לייצור טקילה משתמשים רק ב"ראש" של האגבה – piña – המגיע למשקל של 40 עד 60 ק"ג. בעת "הקציר" ה-jimador משתמש בכלי חד מעוגל המכונה coa לחיתוך העלים ואח"כ להפרדת הראש מן השורשים. השלבים הבאים: לאחר ביקוע בגרזנים, ראשי האגבה מבושלים עשרות שעות בקיטור כדי לרכך אותם ולהפוך את הפחמימות המורכבות שלהם לסוכרים פשוטים המתאימים לתסיסה. החומר המבושל עובר סחיטה במכונה או בשיטה המסורתית באבן ריחיים, והמיץ עובר לתסיסה במכלים. לאחר עשרות שעות של תסיסה רמת האלכוהול מגיעה לכ-5% והמיץ עובר לזיקוק. התהליך כולל כמובן סילוק של הראש והזנב. לאחר הזיקוק הראשון מתקבל נוזל ברמת אלכוהול של 20% וזיקוק נוסף מעלה את האלכוהול ל-55%. טקילות המיועדות ליישון מועברות לחביות אלון ששמשו להתבגרות כהילים אחרים, ברבן בעיקר, או לחביות חדשות.

יצרנית הטקילה Patrón  מתהדרת ב-10 אבני ריחיים ובתנורי לבנים ומכוונת לשוק האולטרא פרימיום. החברה מעריכה מאוד את השוק הישראלי (שוק היצוא השני מבחינתה לאחר ארה"ב) ולקראת חגיגות 70 השנה למדינה, הפיקה מהדורה מיוחדת של טקילה אנייחו. הטקילה "הישראלית" התבגרה כשנתיים ב-10 חביות צרפתיות (מיער לימוזין) ומחירה זהה לטקילה אנייחו הרגילה (219 ₪). להשקת המהדורה הייחודית הגיעו לארץ בין השאר המנהל המסחרי Nick Cox ומנהל הייצור Antonio Rodriguez.

מהדורת 70 שנה לישראל – Patrón Añejo Barrel Select Tequila
בטעימה עולות ארומות מתוקות של עץ אלון, וניל, פירות יבשים והדרים, בחך פירותית ופלפלית, המרקם "שמנוני" מעט והסיומת טאנית מעט ואופיינית לאגבה אפויה. ניתן להשיג רק בישראל, יבוא י.ד.

Comments are closed.