שבועות ויין (1)

שבועות ויין (1)

בהתאמת יין לגבינות נדרשים שלושה מרכיבים – איזון, איזון ואיזון, כך שהיין לא יאפיל על הגבינה או להפך. בחרו יין שאתם אוהבים, הביאו בחשבון את המרקם והעושר שלו לעומת אלה של המנה\הגבינה וכוונו אל המרכיב הבולט שלה (כתבה ראשונה)

אמר שלמה המלך: "לך אכל בשמחה לחמך ושתה בלב טוב יינך כי כבר רצה האלהים את מעשיך. בכל עת יהיו בגדיך לבנים ושמן על ראשך אל יחסר" (קהלת ט' ז-ח). בגדים לבנים מסמלים טוהר, ועל המנהג לאכול מוצרי חלב בשבועות, חג מתן תורה, קראנו שהתורה נמשלה לחלב: "דבש וחלב תחת לשונך" (שיר השירים ד', יא). כבר לפני שנים מסחרו לנו את שבועות והפכו אותו לחג החלב ומי בכלל זוכר שמדובר בחג מתן תורה, קציר, ביכורים? שיהיה, אבל לא ברור מדוע היקבים מנסים לקדם לקראת החג דווקא יינות לבנים אף על פי שגבינות רבות ישתדרגו דווקא עם יינות אדומים.

החידושים בשוק היין המקומי כוללים בימים אלה בעיקר יינות לבנים וסמוקים, ז'אנר העשוי להתאים לקשת רחבה של גבינות וגם להפתיע:

יקב רמת הגולן

הר חרמון רוזה 2017
חידוש מרענן בסדרה הפופולרית הר חרמון, מענבי סירה, יבש, פרחוני, ארומות וטעמים של הדרים, תות ותבלינים, חמיצות טובה. מחיר: 40 ₪

יקב יתיר

ויונייה 2016
זני, פלינטי, ארומות וטעמים של אשכולית ואפרסק, חמיצות נעימה, טעם מתמשך. מחיר: 90 ₪

יקבי ברקן

גוורצטרמינר ספיישל רזרב 2017
חצי יבש מכרמים גבוהים בגליל העליון ובהרי ירושלים, ארומטי, ניחוחות וטעמים של ליצ'י, הדרים, אגס ופירות טרופיים, מתיקות קלילה, רענן. מחיר: 75 ₪

יקב מאיה

מארה פינק 2017
הפרויקט הים תיכוני של היזם רועי יצחקי (טוליפ) מציע רוזה יבש מענבי קריניאן ומורבדר, ארומות וטעמים של תות, פטל ותבלינים. חמיצות נעימה. מחיר: 79 ₪

יקב סגל

של סגל לבן 2017
מענבי סוביניון בלאן, פרנץ' קולומבר ומוסקט, ארומטי, יבש, כייפי בלי יומרות. מחיר: 25 ₪

צילום: מאיה – רן הילל

Comments are closed.