שבועות ויין (2)

שבועות ויין (2)

על קצה המזלג: רוב השמות של הגבינות הם שמות אזוריים מוגנים באיחוד האירופי. בארץ מייצרים גבינות מצוינות בסגנונות שונים ומשתמשים לעתים (שלא כדין) גם בשמות האירופיים המוגנים. בגדול אפשר לחלק את הגבינות לשלושה סוגים:

רכות: ברי, מוצרלה, קממבר, פטה, מסקרפונה, סן מרסלן
קשות: פרמיג'אנו, פקורינו, אדאם, מנצ'גו, צ'דר, אפנזיל
קשות למחצה: טום, פונטינה, חאודה, סנט מור, רוקפור, גורגונזולה, אמנטאל, סטילטון

שוק היין המקומי מציע בימים אלה מגוון גדול של יינות לבנים וסמוקים, ז'אנר העשוי להתאים לקשת רחבה של מנות/גבינות:

יקב אורטל

רוזה 2017
יבש מענבי קברנה סוביניון וסירה במידה שווה מכרם גבוה בצפון הגולן, ענבי הסירה תססו בחביות, פרחוני, חמיצות נעימה, טעם מתמשך. מחיר: 68 ₪

יקב טפרברג

אימפרשן רוזה 2017
יבש מענבי גרנאש (70%) וברברה מעמק איילון, שופע פרי, איזון טוב, סיומת ארוכה. מחיר: 45 ₪
אסנס פינו גרי 2016
מכרם גבוה באזור כפר עציון, ארומטי, יבש, פלינטי, מעודן, ארומות של אשכולית ואגס, חמיצות טובה, סיומת פירותית ארוכה. מחיר: 75 ₪

יקב פסגות

רוזה 2017
בלנד יבש מזני בורדו, שופע פרי, מתובל, ארומות של פרחים והדרים, חמיצות נעימה. מחיר: 68 ₪
ויונייה 2017
מכרם מטע בהרי ירושלים, ארומטי, פלינטי, גוף בינוני, ארומות וטעמים של אפרסק ופירות טרופיים, מורכב. מחיר: 68 ₪

יקב טורא

מאונטיין ויסטה גוורצטרמינר 2017
זני מכרמי הר ברכה ושילה, חצי יבש, ארומות אופייניות של ליצ'י, פרחים ופסיפלורה, איזון טוב. מחיר: 79 ₪
מאונטיין ויסטה רוזה 2017
מכרם הר ברכה, מבוסס מרלו בתוספת קברנה פרנק, מתקתק, פרחוני, ארומות של הדרים, טעם מתמשך. מחיר: 79 ₪

צילום: אורטל – עדי פרץ

Comments are closed.