ארבעה יקבים לחגים (4)

ארבעה יקבים לחגים (4)

והפעם רקנאטי, דלתון, טפרברג ומדבר. סקירה רביעית לקראת החג, טיפה באוקיינוס היין המציף בימי טרום ראש השנה את החנויות המתמחות ואת המרכולים

יקבי רקנאטי
היקב הוקם בשנת 2000 ופועל בעמק חפר, צפוי לעבור לרמת דלתון, סמוך לכרמי האיכות של רקנאטי בצפון. הייננים גיל שצברג וקובי ארביב מטפחים זנים ים תיכוניים.

גליל עליון קברנה סוביניון 2017
קברנה צעיר שופע ארומות וטעמים של פירות כהים, פלפל ורמזים של עץ אלון, סיומת נקייה ארוכה. מחיר: 60 ₪

רקנאטי פרנץ' בלנד 2017
מהגליל התחתון, לבן קליל חצי יבש מענבי קולומבר, סוביניון בלאן ומוסקט, ניחוחות וטעמים של ליצ'י והדרים, מתיקות מעודנת. מחיר: 85 ₪

יקב דלתון
יקב דלתון ליד מושב כרם בן זמרה הוקם ב־1995 בידי מתי ואלכס הרוני, אב ובנו, אנשי חזון ומעשה שהחליטו לעלות לישראל ולייצר יינות איכות בגליל העליון, למנף את איכויות האזור, ליצור מקומות עבודה חדשים ולקדם את התיירות. רוב כרמי היקב נטועים בגובה של 650–900 מ'.

דלתון אסטייט גרנאש 2016
גרנאש בתוספת שיראז מאבן מנחם ומאלקוש, שנה בחביות, בשל, ארומות וטעמים של פירות אדומים, קטיפתי, טאנינים לא יבשים, טעם מתמשך. מחיר: 65 ₪

דלתון עלמה סקרלט 2014
בלנד שופע פרי של שיראז, מורבדר וגרנאש, שנה בחביות, בשל, מתובל, חלק, סיומת ארוכה. מחיר: 79 ₪

יקב טפרברג
מגדולי היקבים בארץ בהובלת בן הדור החמישי מוטי טפרברג. התדמית של היקב מזוהה בשנים האחרונות עם חתירה לאיכות, יצירתיות וטכנולוגיה חדישה. מתקן הייצור ממוקם ליד צרעה.

אסנס קברנה סוביניון 2014
מהגליל העליון והרי אפרים, שנה וחצי בחביות, פירות כהים ואדומים, מוקה ועץ אלון, סמיך, מתיקות מדומה, חמיצות טובה. מחיר: 100 ש"ח

אסנס שרדונה 2016
מעמק איילון, התבגר על משקעיו כמעט שנה, קרמי, ארומות וטעמים של אשכולית, פירות טרופיים ועץ אלון, חמיצות נעימה, סיומת ארוכה. מחיר: 75 ש"ח

יקב מדבר
שוכן ברובע האמנים בערד ומשתמש בעיקר בענבים מכרמים גבוהים ברמת הנגב, היקף הייצור כ-60 אלף בקבוקים בשנה. זה מכבר החלה הסקוטית מבית ישרקו לשווק את יינות היקב. מעיון בתוויות האחוריות עולה שיינות סדרה 22 מיוצרים ביקבי כרמל ומקור הענבים מגוון.

מדבר 22 ויונייה 2017
בלנד של ויונייה וריזלינג, ארומטי, שופע ניחוחות וטעמים של הדרים ופירות לבנים, חמיצות נעימה. מחיר: 35 ₪

מדבר 22 קברנה סוביניון 2017
מרמת ערד, בתוספת מעט מרלו, ארומות וטעמים של פירות אדומים ושחורים, פלפלי, טעם מתמשך, קברנה צעיר ועשיר, מומלץ לצנן מעט. מחיר: 35 ₪

צילום: רקנאטי – עמרי מרון, דלתון – אורי גרון, טפרברג – אייל קרן, מדבר – אסף לוי

Comments are closed.