טועמים בזלת הגולן
יקב בזלת הגולן של יואב לוי בקדמת צבי מטפח 100 דונם של כרמים ומייצר כ-85,000 בקבוקים בשנה. היצוא מגיע לכ-10%. בשיחה עם יואב ניכר כאב על מצב החקלאות בכלל ועל מצבו של ענף היין בפרט: לדבריו, הענף מקרטע, הבנקים נמנעים ממתן אשראי ליקבים והרשויות שאמורות לקדם את התעשייה, אינן עושות דבר.
עם יואב טעמנו ששה יינות:
בזלת הגולן רוזה 2018
מענבי קברנה סוביניון ומעט איזבלה, פלינטי, פרחוני, עדין, מאוזן. מחיר: 99 ש"ח ציון: 87
בזלת הגולן שרדונה 2018 (בלי עץ)
מכרם בגובה של 1,000 מ' בצפון הגולן, אשכולית, נרקיסים, שרדונה רענן וארומטי שנותן נטו את מה שיש לזן להביע. מחיר: 120 ש"ח ציון: 89
בזלת הגולן שרדונה 2017 (בלי עץ)
תוספת הגיל באה לידי ביטוי ביותר מורכבות ובפחות רעננות, עם זה היין קל לשתייה ומאוזן היטב. מחיר: 120 ש"ח ציון: 89
בזלת הגולן מגמה 2014
75% קברנה סוביניון והשאר מרלו, הבלנד הראשון של היקב, בשל, פלפלי, טנינים ידידותיים, שוקולד, יין גסטרונומי טוב מאוד. מחיר: 95 ש"ח ציון: 90
בזלת הגולן כרם 188 לימיטד אדישן 2014
מתל פארס, קברנה סוביניון זני שיש בו הרבה מהכל: המון פרי שמחזיק אותו, המון עץ והמון אלכוהול 17%, חמיצות טובה. מחיר: 249 ₪ ציון: 89
בזלת הגולן כרם 188 ברונזה 2015
עוד קברנה סוביניון זני מתל פארס, אני מת על יינות פרימיום עם פקק הברגה, פלפלי, חמיצות מעודנת, אלכוהול 15%. (היתר מכירה) ציון: 90
(כרם 188 נושא את שמה של חטיבת השריון הסדירה 188 שלחמה בגולן עם פרוץ מלחמת יום הכיפורים ועשרות מלוחמיה נפלו בקרב בבלימת הכוחות הסוריים)
צילום באדיבות שגיא קופר