יקב יתיר מחדש בשני בלנדים

יקב יתיר מחדש בשני בלנדים

כשני עשורים לאחר הקמת יקב יתיר, מסיפורי ההצלחה של תעשיית היין בישראל, היינן ערן גולדווסר והמנכ"ל יעקב בן דור מבשרים על "הבשלה של תהליך רב שנתי" לבידול יינות היקב בין השאר באמצעות הצבת זנים כמו סירה, טנאט, שנין בלאן ורוסאן בחזית העשייה הייננית. "אנחנו הולכים ומדייקים את עצמנו", אומר בן דור ומתפייט: "תבנית נוף מולדתנו הולכת ומתפתחת לנגד עינינו".

כפועל יוצא של הפילוסופיה הייננית הזו, הציג היקב שני בלנדים חדשים וגולדווסר מסביר כי לעומת יינות זניים, יצירת בלנדים באזור דרומי חם מאפשרת לו להשיג רעננות באמצעות זנים מקדימים וארומטיות באמצעות המאחרים.

יתיר הר עמשא לבן 2017

יתיר הר עמשא לבן 2017
בלנד שמחציתו ויונייה והשאר שנין בלאן ורוסאן, שופע פרי, ארומטי, מרירות קלילה נעימה, איזון מצוין, תחושת מתקתקות, גוף בינוני, טעם מתמשך. השורה התחתונה: יין גסטרונומי, מעודן ומורכב. מחיר: 100 ₪ ציון: 89/90

יתיר נחל יתיר 2015

יתיר נחל יתיר 2015
שלושה רבעים סירה, טנאט ומלבק, שנה במכלי עץ גדולים ועוד שנתיים בבקבוק, ארומות של פירות כהים ואדומים, תיבול עדין, טיפה ירקרק, טאנינים לא יבשים, קטיפתי, סיומת ארוכה. השורה התחתונה: הרמוניה. מחיר: 150 ₪ ציון: 91

צילום: איל קרן

Comments are closed.