השף בוקששתר מחמם לכם את החורף

השף בוקששתר מחמם לכם את החורף

רשת בלאק מציעה בחורף מרקים של השף והבעלים צחי בוקששתר. המתכונים באדיבות השף והרשת:

מרק גולש של בלאק
בשר לגולש יהיה תמיד סלחני – בתנאי שהוא שמן. לגבי עגבניות מרוסקות, בבלאק מרסקים עגבניות טריות, אבל אפשר להשתמש בעגבניות מרוסקות מקופסה. שימו לב לפטנט של בלאק בהסמכת הרוטב.

800 גרם קוביות בשר לגולש
2 כפות שמן רגיל
2 בצלים גדולים
2 גזרים
1/2 ק"ג תפוחי אדמה קלופים
1 פלפל אדום מתוק
1/4 כפית פפריקה חריפה
1 כפית פפריקה מתוקה
קורט קימל שלם
מעט טימין ועלה דפנה אחד
2 כוסות עגבניות מרוסקות בבלנדר
2 כפות קמח
1/2 כפית מלח

חותכים את הבצל בגודל קוביות שש בש ואת הגזר חוצים לאורך ושוב חוצים וחותכים לקוביות גדולות יותר. מחממים סיר כבד, שמים את 2 כפות השמן ואת הבשר, מטגנים לצבע שחום מכל צד וכיוון ומעבירים לקערה. מזהיבים באותו סיר את הבצל והגזר עם הקימל, חותכים את הפלפלים לקוביות בגודל בינוני ומוסיפים. מי שמוסיף קוביות חזה אווז, זה הזמן. מוסיפים גם את התבלינים ומחזירים את הבשר עם הנוזלים שבקערה. מוסיפים כוס עגבניות מרוסקות ו-2 כוסות מים, מרתיחים, מכסים את הסיר, מנמיכים אש ומבשלים שעה וחצי על אש נמוכה.
מניחים על הקערה מסננת ומעבירים אליה את הגולש. את הנוזלים בלבד מחזירים לסיר ומרתיחים, מסירים את רוב השומן, מערבבים את הקמח, המלח והרסק עם עוד שתי כוסות מים וטורפים בנוזלים. מבשלים 20 דקות אחרי רתיחה על אש נמוכה, יוצקים על הבשר ומערבבים. טועמים, עושים יותר חריף אם רוצים – ומגישים. אפשר להוסיף שמנת חמוצה, ואפשר קבנוס פרוסים גס.

מרק עדשים של בלאק
מתאים לצמחונים ולטבעונים (6 מנות)

200 גרם עדשים
1 גזר קלוף וחתוך לקוביות 1X1 ס"מ
קורט (כ-2 גרם) כמון טחון
1/2 כפית מלח
1/2 בצל בינוני קלוף
כף שמן זית

לקרוטונים:
2 פרוסות לחם לבן
2 כפות שמן זית
מעט מלח
שן שום אחת
לימון אחד להגשה ובצל ירוק קצוץ

משרים את העדשים לשעה, שוטפים ושופכים את המים, מכסים ב-6 כוסות מים ומרתיחים. מסירים קצף במצקת ואחר כך מוסיפים את הגזר והכמון. בינתיים חותכים את הלחם לקוביות וקולים במחבת עם שן השום. רצוי למעוך את השום מעט, אבל שהשן לא תתפרק. מוסיפים שמן זית ומזהיבים, מעבירים לנייר סופג. את הלימון חותכים לפלחים. מבשלים את המרק עד שהעדשים רכות, בדרך כלל 1/2 שעה עד 45 דקות. מוסיפים את המלח רק בסוף. מטגנים את הבצל בשמן תוך ערבוב לצבע שחום ומעבירים למרק. מערבבים. מחלקים לצלחות, בוזקים קרוטונים ומעט בצל ירוק. מגישים עם פלח לימון.

צילומים: יח"צ

Comments are closed.