טועמים מרגלית

טועמים מרגלית

יקב מרגלית ניצב בקדמת הבמה של היין הישראלי החל מן הבציר המסחרי הראשון ב-1989 ומאז בהדרגה השתנה הסגנון, אולי גם בשל העברת ההגה לאסף, בן הדור השני. גם השנה התכנסנו עם יאיר ואסף מרגלית במהלך תערוכת היין סומלייה בתל אביב לטעימה מרתקת, משהו שבין הצגת יינות חדשים לבין שיעור בייננות ובתפישת עולם. זו השנה השנייה שהיקב מוציא לשוק יינות לבנים משלושה זנים: ריזלינג, שרדונה ו"מרגלית בלאן", מוטציה טבעית של קברנה פרנק. מקורם בכרם של 20 דונם בשוליים המזרחיים של בקעת הנדיב.

מרגלית אופטימה 2017
בלנד מבוסס שרדונה בתוספת מרגלית בלאן המעניק ליין חמיצות גבוהה, גוף בינוני, איזון טוב, סיומת ארוכה יבשה. ציון: 88 מחיר: 139 ₪

מרגלית ריזלינג 2017
ביקב מדברים על "ריזלינג" ולא נכנסים להגדרות של יבש או חצי יבש (5 עד 10 גר'/ליטר סוכר ו-6 גר' חומצה כללית), לטעמי הריזלינג המרגליתי יבש, שופע פרי, טיפה פלינטי, בעל חמיצות נהדרת. ציון: 89 מחיר: 110 ₪

מרגלית קברנה סוביניון 2016
מכרם קדיתא, בתוספת 10% מרלו, עדיין צעיר מאוד, פלפלי, שוקולדי, טאני, טעם מתמשך. ציון: 91 מחיר: 180 ₪

מרגלית אניגמה 2016
מכרם קדיתא וכרם בנימינה, בלנד בורדולזי מבוסס קברנה סוביניון ומרלו, המון פרי, טנינים לא יבשים, מתיקות מדומה, יין מרשים. ציון: 92 מחיר: 220 ₪

מרגלית פרדיגמה 2016
GSM – סירה 50%, גרנאש ומורבדר מזכרון יעקב, לא כבד, פרחוני, מתובל, מורכב, הסיומת ארוכה, בקיצור: יין אלגנטי. ציון: 92 מחיר: 150 ₪

Comments are closed.