איזה כיף: חמיצות טובה

איזה כיף: חמיצות טובה

גבינות נפוצות רבות נושאות שמות אזוריים, מוגנים באיחוד האירופי. בארץ מייצרים גבינות מצוינות בסגנונות שונים ומשתמשים לעתים (שלא כדין) גם בשמות האירופיים המוגנים. בגדול אפשר לחלק את הגבינות לשלושה סוגים: רכות: ברי, מוצרלה, קממבר, פטה, מסקרפונה, סן מרסלן | קשות: פרמיג'אנו, פקורינו, אדאם, מנצ'גו, צ'דר, אפנזיל | קשות למחצה: טום, פונטינה, חאודה, סנט מור, רוקפור, גורגונזולה, אמנטאל, סטילטון

כפי שכבר ציינתי, גבינות רבות אוהבות יינות אדומים אבל השוק מוצף בימים אלה דווקא במגוון של יינות לבנים וסמוקים:

יינות לבנים לשבועות

Matua Sauvignon Blanc 2017
סוביניון ניו זילנדי עוצמתי מאזור מרלבורו שבאי הדרומי, ניחוחות וטעמים של אשכולית ותפוח, מתובל, חמיצות טובה וסיומת ארוכה. מחיר: 70 ₪
יבוא: אקרמן

ברבדו סוביניון בלאן 2018
מאזור תל גזר, עשיר, מאוזן היטב ולא מתפרץ, ארומות וטעמים של הדרים ופירות טרופיים, פלינטי, נקי, חמיצות נעימה. מחיר: 80 ₪

יקבי כרמל ויניארדס גוורצטרמינר 2018
מכרמים בגליל העליון ובהרי יהודה, חצי יבש, פרחוני, ניחוחות וטעמים של ליצ'י (איך לא) ופסיפלורה, מתיקות מתונה, רענן וקליל. מחיר: 80 ₪

Mud House Sauvignon Blanc 2018
עוד סוביניון ממרלבורו שבניו זילנד, אולי טיפה פחות בומבסטי, הדרים, אננס, דשא קצוץ, חמיצות נהדרת, סיומת נקייה. מחיר: 65 ₪
יבוא: שקד

Tulip White 2018
מצפון הארץ, בלנד ארומטי קליל והרמוני של סוביניון בלאן וגוורצטרמינר, מטבע הדברים גם כאן הדרים, ליצ'י ופירות טרופיים. מחיר: 75 ₪

ברקן ספיישל רזרב גוורצטרמינר 2018
מכרם גבוה בגליל העליון, חצי יבש, ארומות וטעמים של פרחים, דבש, הדרים וליצ'י, גוף בינוני, מתיקות מעודנת, חמיצות טובה, סיומת רעננה ארוכה. מחיר: 75 ₪

צילום: איל קרן, אייל גוטמן, רן הילל | עריכת גלריה: דניאל קורן

Comments are closed.