שידוכים: רק אם אתם מהססים

שידוכים: רק אם אתם מהססים

למעט חיבורים אבסורדיים (היכן שוודקה או בירה יעשו טוב יותר את העבודה), איני נמנה על הממליצים על שידוכים אולטימטיביים של יין ואוכל – יעשה כל אדם וכל סומלייה את החיבור בדרך היצירתית ביותר. עם זה, למי שמתלבטים, הנה כמה המלצות של ארגון אוצרי היין AIS באיטליה: נסו יינות לבנים מתקתקים עם גבינות טריות לא מלוחות, ויינות אדומים צעירים עם גבינות טריות מלוחות. לגבינות קשות הם ממליצים על יינות אדומים – לצעירות יין צעיר ופירותי וככל שהגבינה בוגרת יותר, היא תתחבר ליינות מתיישנים, מורכבים ואלגנטיים. גבינות כחולות עזות טעם יאהבו יינות מתוקים או יינות מחוזקים (פורט למשל)

שבועות סקירה 3

יקב רמת הגולן גמלא השמורה ויונייה-שרדונה 2017
מצפון רמת הגולן, בלנד ארומטי של ויונייה 80% בתוספת שרדונה, ארומות וטעמים של הדרים, פירות טרופיים ואפרסק, גוף בינוני, חלק, מאוזן היטב. מחיר: 55 ₪

יקב רמת הגולן הר חרמון לבן 2018
"סוס העבודה" הלבן של היקב בקצרין ממגוון של זנים לבנים, פרחוני, פירותי, ארומטי ורענן. מחיר: 35 ₪

טפרברג אינספייר פמיטאז' 2018
בלנד ארומטי לבן של דבוקי 55% (מאזור זכרון יעקב), סוביניון בלאן וגוורצטרמינר, עשיר בארומות ובטעמים של פרי טרופי ופרחים, מתובל, איזון טוב. מחיר: 60 ₪

רקנאטי מד בלנד לבן 2017
מענבי קולומבר, רוסאן ושרדונה, עשיר מאוד אך לא מתפרץ, יין רב מימדי ורענן (הרוסאן והשרדונה תססו בחביות על המשקעים). מחיר: 79 ₪

רקנאטי מד בלנד אדום 2017
קריניאן, מרסלן ופטיט סירה במידה שווה, 10 חודשים בחביות לא חדשות, המון פרי אדום, טנינים חלקים, חמיצות טובה, טעם מתמשך. מחיר: 79 ₪

סגל פרי ראן שרדונה 2018
מכרמים בגליל העליון ובאזור ירושלים, היין מיוצר מהמיץ הראשוני, חצי שנה בחביות משומשות, ארומות וטעמים של פירות טרופיים, רענן והרמוני. מחיר: 65 ₪

צילום: עומרי מירון | עיצוב גלריה: דניאל קורן

Comments are closed.