יקב תבור: בהרמוניה עם הסביבה

יקב תבור: בהרמוניה עם הסביבה

ביקור בכרם רמת סירין של יקב תבור הוא חוויה מרתקת למי שמסקרים את סצנת היין המקומית. בהדרכת האגרונומית מיכל אקרמן, היינן הוותיק אריה נשר והיינן אור נדבך סיירנו בכרם המשקיף על הכנרת ומשתרע על שטח של 400 דונם. הרעיון המוביל כאן, ובכרמים אחרים של היקב, הוא שהם לא נועדו להיות "איים" אלא משולבים בסביבה הטבעית עם צמחיה בין שורות הגפנים, מסלעות, עצים ושבילים המאפשרים לבעלי חיים לשוב לאזורי מחייתם הקודמים. בכרם רמת סירין נטועים כ-12 זנים והוא משמש גם לניסויים של הצוות. אריה נשר הציג לפנינו בגאווה בחצר היקב בכפר תבור מתקן ייצור קטן מושלם המאפשר להכין יין בכמויות קטנות. בתבור מייצרים כשני מיליון בקבוקי יין בשנה.

Tabor Winery

עם אריה, מיכל ואור טעמנו מגוון יינות:

אדמה סוביניון בלאן 2018
מכמה חלקות, בציר ידני, ארומטי, הדרים, חמיצות טובה מאוד. נשר מציין שהיקב שואף לשמור על "קו ברור" ביין הזה המיוצר מן המיץ הראשוני תוך הקפדה על כמות מזערית של סולפיטים. ציון: 89

אדמה רוסאן 2018
מכרם שיפון (1,000 מ') בצפון רמת הגולן, עשיר, ארומות של הדרים ותפוח, גוף בינוני-מלא, סיומת ארוכה. ציון: 91

כרם שיפון ויונייה 2017
תסיסה והתבגרות של תשעה חודשים על המשקעים בחביות אלון ובחביות נירוסטה בתוך מכולת קירור, ארומות עוצמתיות של פרחים, הדרים ואפרסק, איזון טוב. ציון: 89

אדמה רוזה 2018
מענבי ברברה מרמת סירין, מקצתו הופק מסחיטה של אשכולות שלמים, פרחוני, טיפה סוכרייתי, חמיצות טובה וטעם מתמשך. ציון: 90

תבור סופה 2014
פטיט סירה מרמת סירין וקברנה סוביניון ממלכיה, שנה וחצי בחביות, שופע פרי אדום ופירות כהים, וניל, מפולפל, עץ מודגש אבל משולב היטב. ציון: 91 מחיר: 80 ₪

מלכיה 2015
קברנה סוביניון מתובל, המון פרי, מרקם סמיך, גם כאן וניל ועץ מודגש משולבים בהרמוניה. ציון: 91 מחיר: 200 ₪

Winemaker's Selection 2013
בלנד של פטיט סירה, קברנה סוביניון ומרסלן, מיועד לחברי מועדון הלקוחות וזמין גם במרכז המבקרים, נקי, טאני, חמיצות נעימה. ציון: 90

Comments are closed.