עשירייה לחגי תשרי (2)

עשירייה לחגי תשרי (2)

סקירה שנייה של יינות ישראליים לקראת ראש השנה והפעם מן היקבים רמת הגולן, שאטו גולן, ברקן, טפרברג ונטע. עד החג הקפידו לאחסן את היינות במקום קריר ואפל ולצנן לפני ההגשה יינות לבנים וסמוקים. וכן, צננו מעט גם יינות אדומים

שאטו גולן גשם 2018
בלנד של גרנאש בלאן (כ-60%) ורוסאן, סחיטה באשכולות שלמים, תסיסה ספונטנית  והתבגרות של חצי שנה בחביות לא חדשות, פרחוני, ארומות וטעמים של הדרים ואפרסק, חמיצות נעימה. מחיר: 179 ₪

שאטו גולן אליעד 2016
קברנה סוביניון בתוספת קטנה של פטי ורדו ומרלו, תסיסה והתבגרות של 15 חודש בחביות, המון פרי, מפולפל, תחושת מתיקות קלילה (15% אלכוהול), סיומת ארוכה, יין מרשים, מרוכז ומורכב. מחיר: 205 ₪

יקב רמת הגולן ירדן קברנה סוביניון 2016
הקלאסיקה של היקב מתחילת דרכו בשנות ה-80, שנה וחצי בחביות, ניחוחות של פירות כהים ואדומים, פלפל, קקאו, טבק ועץ אלון, גוף מלא, טעם מתמשך. מחיר: 129 ₪

יקב רמת הגולן גמלא השמורה סוביניון בלאן 2018
מצפון רמת הגולן, ניחוחות וטעמים של הדרים ופירות טרופיים, עשיר, ארומטי בעל חמיצות נהדרת. מחיר: 50 ₪

ברקן ספיישל רזרב קברנה סוביניון 2016
מכרם דישון וכרם עלמה בגליל העליון, שנה וחצי בחביות, ניחוחות של פירות כהים, קקאו, פלפל ועץ אלון, בחך סמיך, חמיצות טובה, המון פרי וטאנינים לא יבשים, הסיומת נקייה ורעננה. מחיר: 75 ₪

יקב טפרברג אסנס שרדונה 2018
מכרם גבוה בהרי יהודה, סיים תסיסה בחביות חדשות והתבגר בהן על שמריו כעשרה חודשים. ניחוחות של פירות טרופיים והדרים, חמאה ועץ אלון, בחך: שופע פרי, קרמי ובעל חמיצות נעימה. מחיר: 75 ₪

יקב טפרברג אינספייר אינטגריטאז' 2017
בלנד של גרנאש, סירה ומורבדר מעמק איילון ומכרמי יוסף, התבגרות של 8 חודשים בחביות צרפתיות לא חדשות, פרחוני, שופע ארומות וטעמים של פרי אדום ותבלינים, סיומת ארוכה. מחיר: 60 ₪

יקב טפרברג אימפרשן סירה 2018
חצי שנה בחביות צרפתיות ואמריקניות, ניחוחות של עץ אלון, מוקה ופרחים, גוף בינוני, חלק ומאוזן. מחיר: 40 ₪

נטע לבן 2018
בלנד צעיר וכייפי של שרדונה וסוביניון בלאן, עשיר, פרחוני, קליל ורענן. מחיר: 69 ₪

נטע אדום 2017
בלנד שמחציתו מרלו והשאר סירה, פטי ורדו ופטיט סירה, 6 חודשים בחביות לא חדשות, המון פרי, קטיפתי, חמיצות טובה. מחיר: 79 ₪

צלמים: חגית גורן, אייל קרן, אורי גרון | עריכת גלריה: דניאל קורן

Comments are closed.