מקבאו – "אופי מרתק וחושני"

מקבאו – "אופי מרתק וחושני"

הסיפור הזה הוא על יין כמובן, אבל עיקרו תשוקה בת שני עשורים של היינן הוותיק אסף פז לחפש את הדרך האישית שלו ליצר בישראל יינות איכות מזנים שאינם אלה המוגדרים בינלאומיים. "התובנה שלי נולדה בעת לימודי בבורדו כאשר טעמתי לראשונה יינות ספרדיים, בעיקר מקטלוניה, ובהם מקבאו. הרעיון לייצר יינות איכות מקריניאן, פטיט סירה, ויונייה, גרנאש ואחרים, נראתה אז לרבים מהפכנית במקרה הטוב…"

אסף מספר כי מאז שנחשף ליינות מקבאו "זו הייתה אהבה סודית, כמעט דמיונית" משום שלא היה בארץ חומר ריבוי לזן הזה. ואולם ב-2009 נוצרה אפשרות לייבא זנים חדשים והוא נטע בצפון את כרם המקבאו הראשון בארץ בגובה של 550 מ'. לאחר חמישה בצירים ומגוון של ניסויים "ב-2017 הבנתי שהשגתי תוצאה מושלמת. הקפדתי לעטוף את התירוש והיין בטיפול עדין ומאופק: תסיסה בחבית יחידה, שאיננה חדשה, מעץ אלון צרפתי, בטמפרטורה מבוקרת". מבציר 2017 יוצרו 645 בקבוקים ולפי שעה לא צפויות כמויות גדולות בהרבה. "אני מנסה להבין את הזן כול הזמן, בין השאר בודק בלנדים עם זנים לבנים אחרים".

תובנה

יקב ויתקין תובנה 2017
היין תסס בחבית לא חדשה בנפח של 500 ל' והתבגר על השמרים במשך חצי שנה, הוא פרחוני ושופע פרי, המרקם קרמי משהו בשל ההתבגרות על השמרים (לא הייתה תסיסה מלולקטית), רבדים רבים של טעמים, חמיצות נהדרת, סיומת פירותית נקייה וארוכה. ציון: 91 מחיר: 165 ₪

משהו על הזן Macabeo
זן היסטורי מספרד, הלבן הנפוץ ביותר בחבל ריוחה, שם הוא מכונה Viura ובחבל לנגדוק-רוסיון שבדרום צרפת – Maccabéo. מקבאו הוא מרכיב מרכזי ביינות קאווה המבעבעים ומיוצר בין השאר כיין זני או בבלנדים עם זנים מקומיים, בשנים האחרונות גם עם תוספת של שרדונה וסוביניון בלאן. יינות ויורה האיכותיים מגיעים מאזורי הגבעות.

צילום: דייויד סילברמן

Comments are closed.