בשלהי הקיץ

בשלהי הקיץ

לקראת חגי תשרי מוזכרים פחות ופחות היינות הוורודים ולעתים גם הלבנים – בחורף אנחנו "אמורים" להעדיף יינות אדומים כי קר, ולתפריט העונתי הכבד יותר "מתאימים" כביכול יינות בעלי גוף מלא. לקראת פסח מתחילים לקדם גם יינות ורודים ולבנים מן הבציר האחרון והחגיגה מגיעה לשיאה בשבועות. למה? כי חג הביכורים, חג מתן תורה, משווק לציבור כחג החלב ומשום מה גם כחג היין הלבן והסמוק.

זה עתה חזרתי מתחרות MundusVini בגרמניה ובאחד הבקרים היה לנו מקבץ גדול של יינות רוזה (בטעימה עיוורת כמובן). בצוות לא היו חילוקי דעות של ממש בעניין האיכות והציונים אבל אחד השופטים, יינן בכיר מאיטליה, טען שיינות רוזה "אמיתיים" אמורים להיות חיוורים. אז אין לי כוונה להיכנס לדיון הזה, גם משום שבעוד כמה חודשים אני צפוי לשוב ולשפוט בתחרות שכולה יינות רוזה, התנסות שממנה למדתי שמה שחשוב ביינות האלה, בין אם הם בהירים מפרובנס או מפורטוגל, כהים מאיטליה ומספרד וכו', הוא האופי והסגנון. אז בשלהי הקיץ הגיעו אל שולחני חמישה יינות רוזה מפרובנס, מישראל ומקליפורניה:
רוזה בשלהי הקיץ
Chateau Pigoudet Classic Coteaux d'Aix en Provence
כרמים בגובה של 400 מ', גוון נחושת בהיר, בלנד של גרנאש וסנסו בתוספת קברנה, סירה ואוני בלאן, ארומות פרחוניות, המון פרי, חמיצות נהדרת ותיבול עדין, סיומת נקייה רעננה. מחיר: 95 ₪
יבוא: ישרקו

Beringer Main & Vine White Zinfandel 2017
חצי מתוק ועם זה רענן, אלכוהול 10%, עסיסי, גוף בינוני, ארומות של תות, הדרים ומלון וטעמים בהתאם. לאוהבי הז'אנר. מחיר: 45 ₪
יבוא: אקרמן

יקב דלתון עלמה קורל 2018
מכרמי היקב בצפון, בלנד יבש של גרנאש נואר ופינו גרי, ענבי הגרנאש תססו בחביות לא חדשות, היין מפגין ניחוחות וטעמים של פירות אדומים, טיפה טאני, חמיצות נהדרת. מחיר: 75 ₪

יקב יפו סובאז' רוזה 2018
מכרם יחיד באזור עמק האלה, חצי יבש מענבי מרלו ומעט קברנה פרנק, ארומות וטעמים של תות ופירות אדומים בשלים, תיבול עדין, מתיקות נעימה וסיומת סוכרייתית משהו. מחיר: 78 ₪

יקב כישור רוזה 2018
מענבי גרנאש וקברנה פרנק מהגליל המערבי, קליל מאוד, מתקתק, פלינטי ופרחוני, חמיצות טובה. מחיר: 85 ₪

צלמים: מוטי פישביין, אסף לוי, אייל קרן, אורי גרון | עריכת גלריה: דניאל קורן

Comments are closed.