מבעבעים, מבעבעים קלות, מוגזים

מבעבעים, מבעבעים קלות, מוגזים

יקב תבור הר מוסקטו 2018
מענבי מוסקט קנלי שנבצרו בעמק קדש בגליל העליון, מבעבע קלות לאחר תסיסה במכלי לחץ, מתוק, ארומטי, פרחוני, מבושם, חמיצות נעימה, שידוך טוב למנות ממזרח אסיה ולקינוחים, אלכוהול 5.5%. מחיר: 39 ₪

Cava Iberica Brut
מותג מבעבע כשר מבית הקאווה Josef Masachs שבקטלוניה, מופקת מהזנים המקומיים פרלדה, מקבאו ו-xarello, תסיסה שנייה בבקבוק, בועות יפות, פירותית, יבשה, נקייה ומאוזנת. אלכוהול 11.5% מחיר: 30 ₪
יבוא: טמפו

קאווה איבריקה

יקבי כרמל מוג'ו מוגז לבן / מוג'ו מוגז אדום
הכיתוב vegan על התווית האחורית הוא סימון המעיד שבתהליך ההצללה של היין לא נעשה שימוש בחומרים אורגניים וזה יכול להיות אטרקטיבי לציבור ההולך וגדל של הטבעונים בארץ. הפעם אתעלם מן האייקון המחייך הלא מקורי ומן ההתייחסות המופרכת לדור המילניום ואתמקד בסוגיה של מבעבע בסגנון למברוסקו קליל. ראשית, זה קצת מבלבל למצוא את המונחים "ספרקלינג" ו"מוגז" על אותה תווית: זה לא נשמע אמין, גם בפרסום להמונים בטלוויזיה. וגם: מה הקשר ללמברוסקו, זן עתיק שמייצרים ממנו מאות מיליוני בקבוקים בשנה במגוון של סגנונות בעשרות אפלסיונים ומזוהה בעיקר עם חבל אמיליה רומאניה שבאיטליה. כל זה בשעה שהיקב ההיסטורי שלנו אפילו אינו טורח לציין מאילו זנים הוא מייצר את המוג'ו המוגז שלו. אם הייתה כוונה להתחרות ביינות הלמברוסקו הכשרים שבמרכולים, הם נמכרים בימים אלה במעט יותר מ-20 ₪. הטעימה: בשני היינות הגיזוז אינו עדין והמתיקות אינה מאוזנת, למוגז האדום מרקם חלק וצבע בוהק. הלבן פרחוני וארומטי, אלכוהול כ-12%. מחיר: 30 ₪

כרמל מוג'ו

צילום: תבור – איה בן עזרי, כרמל – איל קרן

Comments are closed.