מארבע חביות ל-25 אלף בקבוקים

מארבע חביות ל-25 אלף בקבוקים

לפני שנתיים, לאחר עשר שנים בגראז' של בית ההורים בהוד השרון, עבר היקב של היינן עידו לוינסון לאזור התעשייה סגולה בפתח תקווה. ואולם כבר עכשיו נראה שהמקום צר מלהכיל את העשייה הייננית של עידו ולצידו היינן סטס פלדביין, בוגר המחזור הראשון של לימודי ייננות באוניברסיטה העברית. השיח ביקב לוינסון נסב על "ייננות עדינה", על עשיית יין כמו באזור קריר.

גראז' דה פאפא

עם עידו, המשמש גם יינן ראשי של יצרני היין הגדולים בארץ, ברקן/סגל, טעמנו את שלושת היינות שיקב לוינסון מציע:

גראז' דה פאפא לבן 2019
מענבי שרדונה שנבצרו בגליל העליון, עשיר ורענן, בלי תסיסה מלולקטית אבל התבגרות של כחצי שנה על השמרים בחביות של 500 ליטר מעניקה ליין מרקם קרמי נעים, חמיצות נהדרת וסיומת נקייה. ציון: 90 מחיר: 150 ₪

גראז' דה פאפא אדום 2018
מאזור ירושלים, 90% סירה והשאר פטיט סירה, כשנה בחביות, היין שופע פרי, הוא פרחוני ומפולפל, תחושה של מתיקות קלילה וגם טיפת מרירות נעימה, עץ משולב היטב, חמיצות טובה. ציון: 91 מחיר 160 ₪

גראז' דה פאפא אשכולות שלמים 2018
מענבי פטיט סירה שנבצרו בעמק האלה, מופק רק בשנים יוצאות דופן, טכניקת העשייה כוללת הנחת אשכולות שלמים כך שהתסיסה מתרחשת בתוך הענב ולא מרגישים את השזרות, גם כאן כשנה בחביות, זה יין קטיפתי, הגוף מלא, הטאנינים לא יבשים והאיזון מרשים. ציון: 92 מחיר: 250 ₪

Comments are closed.