עוד שישה יינות חדשים לחג

עוד שישה יינות חדשים לחג

יקב תבור הר מוסקטו רוזה 2019
ארומטי, ניחוחות של הדרים ופרחים, מתיקות מעודנת, מבעבע קלות (תסיסה במכל לחץ), 6% אלכוהול, כיף גדול. מחיר: 35 ₪

יקב תבור אדמה שרדונה 2019
שרדונה עשיר ורענן מצפון רמת הגולן, שהייה של כמה חודשים בחביות, ארומות של תפוח ופירות טרופיים, פלינטי, חמיצות טובה. מחיר: 55 ₪

יקב דלתון אסטייט ארומטיק 2019
חצי יבש מבוסס ויונייה מהגליל העליון בתוספת שנין בלאן, סוביניון בלאן ומוסקט, התבגרות של כמה חודשים בחביות לא חדשות, פרחוני ורענן. מחיר: 65 ₪

יקב דלתון אסטייט פינו גרי 2019
מכרם משגב עם, סחיטה של אשכולות שלמים ושהייה על המשקעים, ניחוחות של הדרים ותפוח, תחושת מתיקות, איזון מצוין. מחיר: 70 ₪

יקבי כרמל פרייבט קולקשן שרדונה 2019
ניחוחות של אגס ופירות טרופיים, המון פרי, מאוזן, סיומת נקיה. מחיר: 40 ₪

יקבי כרמל סלקטד אמרלד ריזלינג קולומבר 2019
ארומטי חצי יבש. נעים להיזכר באמרלד ריזלינג שהיה פעם בסט סלר בישראל, זן שפותח בקליפורניה לפני יותר מ-80 שנה ויועד לאקלים חם, מתקתק ורענן. מחיר 30 ₪

הידעתם? גבינות נפוצות רבות נושאות שמות אזוריים, מוגנים באיחוד האירופי. בארץ מייצרים גבינות מצוינות בסגנונות שונים ומשתמשים לעתים (שלא כדין) גם בשמות האירופיים המוגנים. בגדול אפשר לחלק את הגבינות לשלושה סוגים: רכות: ברי, מוצרלה, קממבר, פטה, מסקרפונה, סן מרסלן | קשות: פרמיג'אנו, פקורינו, אדאם, מנצ'גו, צ'דר, אפנזיל | קשות למחצה: טום, פונטינה, חאודה, סנט מור, רוקפור, גורגונזולה, אמנטאל, סטילטון.

צילום: איה בן עזרי, סטודיו מיכל סודאי, אייל קרן
עיצוב גלריה: דניאל קורן

Comments are closed.