תבור: החזון האקולוגי מגיע לבקבוק

תבור: החזון האקולוגי מגיע לבקבוק

יקב תבור אקו
מיכל אקרמן ואור נדבך

הפרויקט האקולוגי של יקב תבור הושק לפני כשמונה שנים והתוצאות כבר ניכרות: הכרמים עמידים יותר הודות לאיזון עם הטבע, בשנתיים שחלפו לא היה צורך בהשקיה (למעט במצפה רמון), אין מרססים עשביה, ההבשלות ארוכות יותר ותוחלת החיים של הגפנים עולה. מנהלת היקב והאגרונומית הראשית מיכל אקרמן מספרת שמומחים בחו"ל מתעניינים ומתרשמים מן ההצלחה של תבור.
מיכל והיינן אור נדבך הציגו בתל אביב סדרה חדשה של בלנדים, eco שמה, והיא מוצבה מעל סדרת אדמה הוותיקה. הסדרה כוללת בלנד לבן ובלנד אדום, שניהם יינות גסטרונומיים, מוכנים לשתייה:
אקו לבן ואדום תבורeco לבן 2018
מכרם תל שיפון ברמת הגולן בגובה של 950 מ'. מענבי ויונייה, רוסאן ושרדונה, כמה חודשים בעץ, גוף בינוני-מלא, פלינטי, ארומות וטעמים של פרחים ואפרסק, דבשי משהו, חמיצות טובה, סיומת פירותית ארוכה. ציון: 89 | מחיר 85 ₪

eco אדום 2016
מכרמים בגליל העליון, ברמת הגולן ובהרי ירושלים, מענבי קברנה סוביניון, מרלו, סירה וקברנה פרנק. אור נדבך אומר ש"סירה בישראל הוא תבלין שחייב להיכנס לכל בלנד", היין התבגר שנה וחצי בחביות צרפתיות ועוד שנה וחצי בבקבוק, טאנינים לא יבשים, פירות כהים ואדומים, מפולפל, הרמוני. ציון: 90 | מחיר: 85 ₪

Comments are closed.