הברנדי של כרמל חוזר

הברנדי של כרמל חוזר

כרמל ראשוןבדצמבר 2015 באנו "להיפרד" מן היקב ההיסטורי של כרמל בראשון לציון ומשם התמונות האלו. "הרומן" שלי עם כרמל החל בילדותי, בביקור של כיתתי במקום, זה היה שיעור מאלף בציונות. בין לבין הייתי ביקב פעמים רבות והנה, בלי הרבה התלבטויות, מחאות, הפגנות, הוחלט להפוך את ההיסטוריה של ההתיישבות העברית בא"י לנדל"ן. עם כמה עמיתים נכנסנו למגדל הזיקוק הישן או כפי שכונה בימים ההם "מחלקת ספירטואוזים". היין האחרון שהפך לברנדי בדודים האלה היה מבציר 2006 ואחר כך הושבת המתקן עד שלפני כשש שנים שבו כרמל לזקק אבל באאוטסורסינג, פרקטיקה מקובלת למדי בעולם היין והכהילים. לדברי המנכ"ל נדב ארנס-ארד הברנדי מזוקק בארץ מיין של כרמל אצל "גורמים חיצוניים" והוא מתבגר בחביות ביקב. בהודעה לעיתונות, מוזרה משהו, נאמר לעומת זאת כי "שלושת המותגים הורכבו ממבחר סוגי ברנדי שהתיישנו שנים רבות במרתפי היקב ההיסטוריים, בחביות נדירות ומלאות מסורת".

בימים אלה השיק היקב את המותג כרמל ברנדי ובו שלושה מוצרים: 777 המקביל לסיווג VS; ברנדי זכרון VSOP וברנדי ראשון XO.
כרמל ברנדיברנדי 777
מענבי קולומבר, מוסקט וקריניאן, זיקוק רציף, בלנד של סוגי ברנדי שהתבגרו כשלוש שנים אך לא פחות משנתיים בחביות ששימשו ליישון יין. בטעימה עולות ארומות של שוקולד, המרקם חלק והסיומת נקייה. מחיר: 150 ₪ (700 מ"ל)

ברנדי זכרון VSOP
מענבי קולומבר ומוסקט, זיקוק דודי ורציף, התבגרות 7-5 שנים, עשיר, פרחוני, בחך קטיפתי ומתובל. מחיר: 300 ₪ (750 מ"ל)

ברנדי ראשון XO
גם כאן שיטת זיקוק מעורבת, ה-XO מופק מענבי קולומבר ומוסקט, המרכיבים בני 13 עד 35 שנים, ארומות של שוקולד ומשמש, בחך תפוזי, עשיר, ובסיומת עץ אלון במידה. מחיר: 1,000 ₪ (700 מ"ל)

צילום בקבוקים: איל קרן
עיצוב גלריה: דניאל קורן

Comments are closed.