קוניאק וקלבדוס לימים קרים

קוניאק וקלבדוס לימים קרים

כהילים יין בעירHenri Mounier

בית הקוניאק נוסד ב-1858 בידי הנרי מונייה שהיה רב חובל בצי הסוחר והחליט לשנות כיוון ולהתמחות בזיקוק או דה וי עם חמיו Jean Salmon ושותפם Eugène Bellet. מונייה איתר כרמים איכותיים, יישן את הקוניאק בחביות אלון וב-1874 החל לשווק קוניאק בבקבוקים בצרפת ומחוצה לה בשם המותג Henri Mounier & Co. החברה קשורה ל-200 מגדלים בקוניאק ולעשרות מזקקים ומייצרת נוסף על קוניאק וברנדי מגוון של כהילים ובהם האפריטיף המסורתי פינו דה שראנט.

Henry Mounier Cognac XO
ארומות וטעמים של יסמין, ליקר תפוז, עור, וניל ועץ אלון, הסיומת מעודנת. למי ששכחו, דירוג הקוניאק נקבע על פי גילו של המרכיב הצעיר בבלנד: V.S. – Very Special – שנתיים לפחות; V.S.O.P. – Very Superior Old Pale – ארבע שנים לפחות; X.O. – Extra Old – הדירוג העליון, הקוניאק הצעיר בן שש שנים לפחות.
מונייה XO – מחיר: 220 ₪ (יין בעיר)

Boulard

בולארד הוא כמעט שם נרדף לקלבדוס איכותי, הכהיל המופק מתפוחים בחבל נורמנדי(ה) שבצפון צרפת. Pierre-August Boulard הקים את החברה במחצית הראשונה של המאה ה-19 והמטעים שלו באזור Pays d'Auge נודעו כאיכותיים במיוחד. יותר מ-120 זנים משמשים להפקת הקלבדוס של בולארד (כפליים ממה שנקבע בתקנון הייצור הרשמי).

Boulard Calvados Pays d’Auge  VSOP
בלנד של תזקיקים בני 10-4 שנים, ארומות רעננות של תפוח, שוקולד, אגוזים, מנטה ועץ אלון, בחך טעמים של תפוחים בתנור, קינמון, וניל ועוגת תפוחים ספוגה בברנדי.
כשר. מחיר: 189 ₪ (להשיג ברשת יין בעיר)

Comments are closed.