מבעבעים בשיטה הקלאסית משלוש יבשות

מבעבעים בשיטה הקלאסית משלוש יבשות

בכתבה הקודמת ציינתי שרק יין מבעבע מחבל שמפיין שעבר תסיסה שנייה בבקבוק ויוצר על פי כללי האפלסיון רשאי לשאת את השם שמפניה, אבל אין לפרש זאת כאילו יינות מבעבעים אחרים המיוצרים בשיטה דומה הם בהכרח באיכות נמוכה יותר. לפניכם סקירה של שלושה מבעבעים עשויים היטב שעברו תסיסה שנייה בבקבוק – מישראל, מספרד ומדרום אפריקה:
מבעבעים 2020יקב רמת הגולן ירדן ברוט רוזה 2014
בלנד מעודן המיוצר בשיטה המסורתית, 63% שרדונה והשאר פינו נואר מצפון רמת הגולן, חמש שנים לפחות על המשקעים, ארומות של תות, הדרים ובריוש, בחך מורכב, חמיצות טובה, סיומת ארוכה. ציון: 91 מחיר: 135 ₪

Backsberg MCC Brut 2018
מפארל בדרום אפריקה, מיוצר בשיטה המסורתית (Cap Classique) מענבי פינו נואר ושרדונה (53%) בבציר ידני, בועות יפות, ארומות מעודנות של שמרים ופרי רענן, בחך חמיצות טובה. כשר, מבושל. מחיר: 100 ₪ | יבוא: סופיריור | להשיג בבנא משקאות

Vilarnau DO Cava Brut Reserva
מאזור ברסלונה, מהזנים המקומיים מקבאו, פרלאדה ו-Xarel·lo, התבגרות של 15 חודשים לפחות על השמרים, בועות יפות, ארומות של פרי בשל, חמיצות נהדרת, אורגני. מחיר: 55 ₪ | יבוא: אספיריט/יין בעיר

צילום ירדן ברוט: חגית גורן | עיצוב גלריה: דניאל קורן

Comments are closed.