הבועות האיטלקיות שמשגעות את העולם

הבועות האיטלקיות שמשגעות את העולם

בכתבות קודמות עסקנו ביינות מבעבעים העוברים תסיסה שנייה בבקבוק והפעם נטעם יינות שהתסיסה השנייה שלהם מתחוללת במכל לחץ, שיטה שהומצאה בסוף המאה ה-19 באסטי שבפיימונטה בידי היינן Federico Martinotti (ופותחה בתחילת המאה ה-20 בידי הצרפתי Eugène Charmat). היין המבעבע שנעסוק בו הוא Prosecco, להיט המיוצר בעשר פרובינציות בחבלי הארץ ונטו ופריאולי ונציה ג'וליה שבצפון מזרחה של איטליה. פרוסקו הוא היין האיטלקי המיוצא ביותר (75% מכחצי מיליארד בקבוקים ב-2019). היין מיוצר מזן הענבים הלבן Glera ושטח הכרמים כ-350 אלף דונם. טעמנו שני יינות פרוסקו:
proseccoMionetto Prosecco Brut DOC Treviso
בועות יציבות, ארומות של פרחים, הדרים ותפוח, מתיקות מעודנת, חמיצות כיפית, סיומת נקייה רעננה. מחיר: 55 ₪ | יבוא: אספיריט/יין בעיר

Gancia Prosecco Dry DOC
ארומות וטעמים של דבש, פרחים, משמש וציפורן, יבש, בועות נמרצות, איזון טוב מאוד. מחיר: 45 ₪ | יבוא: יורוסטנדרט

אם אתם אוהבים את הקוקטייל אפרול-שפריץ אל תהמרו על יינות מבעבעים/מוגזים שאינם פרוסקו (כמו למשל יינות קאווה זולים מהמרכול). המתכון המנצח:

90 מ"ל פרוסקו
60 מ"ל אפרול
מעט סודה
קרח
פרוסת תפוז

Comments are closed.