חשיפה לצפון

חשיפה לצפון

ביקור ביקב אדיר בגליל העליון הוא חוויה חושית ואנושית, בלי גינונים מיותרים, היינות והכרמים מבטאים בית גידול מהיפים בארץ. על אנשים צנועים וחקלאות במיטבה

plato Adir

בני הדור השני במשפחת רוזנברג מכרם בן זמרה, יוסי ואבי, מספרים כי דור ההורים החל בגידול נשירים ומשנות ה-70 החלו לגדל עזים והעדר מונה כיום 2,000 חולבות. ב-1988 התחילו לנטוע גפנים וב-1995 הוקמה המחלבה המשפחתית חלב אדיר. ב-2003 החלו ליצר יין (שטח הכרמים 300 דונם מכלל 700 דונם של גידולים חקלאיים). היקב קולט כ-200 טונות של ענבים בשנה ומייצר יותר מ-150,000 בקבוקים, 40% מגיעים לשוקי היצוא. במתחם של אדיר באזור התעשייה דלתון שוכנים המחלבה, היקב ומרכז המבקרים שנשקף ממנו נוף גלילי מרהיב של כרמים. עם היינן אבי רוזנברג טעמנו שבעה יינות, כולם מכרמי היקב בכרם בן זמרה:

סדרת כרם בן זמרה, סוביניון בלאן 2016
מארבע חלקות, מינרלי, ניחוחות וטעמים של אשכולית ופירות טרופיים, סיומת ארוכה. ציון: 88

סדרת A, לבן 2015
שרדונה בתוספת 10% סוביניון בלאן, פרחוני, מתובל, מינרלי, גוף בינוני. ציון: 87

סדרת כרם בן זמרה, קברנה סוביניון 2015
שנה בחבית, עישון קליל, פרי שחור, שוקולד, פלפל, טאנינים ידידותיים, וניל, עדיין צעיר. ציון: 89

סדרת כרם בן זמרה, שיראז 2015
עץ מודגש, ארומות של דובדבנים ותבלינים, בחך: מתקתק, קטיפתי, טאנינים חלקים, סיומת נעימה. ציון: 91

סדרת A, אדום 2014
בלנד מבוסס שיראז וקברנה סוביניון בתוספת CF, ארומות של תבלינים, שוקולד וקפה, דובדבן, וניל, שימוש מושכל בעץ, קטיפתי, חמיצות מצוינת, טאנינים חלקים. ציון: 92

פלטו 2014 (ישווק בעוד כמה חודשים)
קברנה סוביניון בתוספת שיראז, מתובל, מורכב, אלגנטי, חמיצות נהדרת, יין מרשים. ציון: 92

"10" 2013
יין העשור ליקב, בלנד של 63% קברנה סוביניון, שיראז ו-CF, ארומות בשלות מאוד, שוקולד, תבלינים, קטיפתי, סיומת ארוכה. ציון: 89

 

 

 

 

היינות מבציר 2015 בעלי היתר מכירה
צילום בקבוקים: יח"צ

Comments are closed.