Iwai Tradition – בלנדד וויסקי יפני עם סיפור

Iwai Tradition – בלנדד וויסקי יפני עם סיפור

אפשר לומר שההיסטוריה הקצרה יחסית של ייצור וויסקי ביפן מתחילה ב-1919 בעת ש-Kiichiro Iwai ממזקקת Settsu Shozu שולח עובד שלו לסקוטלנד ללמוד לייצר וויסקי לקראת הקמתה של מזקקה ראשונה להפקת וויסקי יפני. האיש, Masataka Taketsuru, חזר לאחר שנתיים עם הידע הנדרש והגיש לבוס דו״ח מפורט. אלא שהחברה נקלעה לקשיים והפרויקט השאפתני ירד לטמיון. Taketsuru סייע להקים את מזקקת הוויסקי Yamazaki וב-1924 ניתן לה הרישיון הראשון לייצור מסחרי של וויסקי. עשור לאחר מכן הקים Taketsuru מזקקה משלו שלימים שונה שמה ל-Nikka.

ובתוך כך… משפחת המזקקים Hombo קיבלה רישיון לייצור וויסקי עוד ב-1949 ורק ב-1960 החל הייצור בניהולו של אותו Kiichiro Iwai, המנטור של Taketsuru, אדם שנודע בכינוי ״החלוץ השקט של הוויסקי היפני״ והוכתר בידי מגזין בריטי כאחד ממאה המשפיעים ביותר בעולם בהיסטוריה של הוויסקי. Iwai עיצב את דודי הזיקוק של Mars Shinshu, מזקקת הוויסקי של Hombo השוכנת כיום באזור הררי קריר במרכז הונשו, האי המרכזי הגדול של יפן, בגובה של כ-800 מ׳.

חברת טמפו החלה לייבא מיפן בלנדד וויסקי שהוא מחווה לאיש המיתולוגי – Mars Iwai Tradition – לתת שעורה 75% והשאר תירס, התבגרות בחביות שרי, ברבן ויין, 40% אלכוהול.

רשמי טעימה:

וויסקי יפניאף: מורכב, מזכיר בשר חרוך על האש, שוקולד, קינמון, פירות יבשים, צימוקים
חך: מתוק, בננה, קפה, ג׳ינג׳ר
סיומת: עישון קליל, שוקולד מריר, מנטה

בקיצור: וויסקי פירותי, נעים, קל לשתייה, מזכיר קצת ברנדי, שווה לנסות.

Comments are closed.