מותגי קוניאק כשרים

מותגי קוניאק כשרים

על קוניאק, הכהיל האלגנטי המופק מזיקוק יין בדרום מערב צרפת, וגם סקירה על עוד מותגי קוניאק כשרים שהגיעו בימים אלה לארץ: Dupuy (שיווק יקבי כרמל) ו-Naulin (יבוא הסקוטית-ישרקו) 

קוניאק הוא ברנדי (אלכוהול שהופק מזיקוק יין לבן) המיוצר רק בצרפת, באזור קוניאק שגבולותיו מוגדרים בחוק מ-1909 ונמשך לאורך הנהר Charente עד האוקיינוס האטלנטי. בלב האזור (כ-500 ק"מ מדרום-מערב לפריס) שוכנות Jarnac, Segonzac ו-Cognac, העיר שהעניקה את שמה לכהיל המופלא. הכרמים משתרעים על 800,000 דונם, והאזור מחולק לששה תת-אזורים: גרנד שמפיין, פטי שמפיין, בורדרי, פין בואה, בון בואה ו-בואה אורדינר. הקוניאק שמקורו בגרנד שמפיין נחשב לאיכותי ביותר, אך לכל תת-אזור יש מאפיינים משלו המאפשרים לייצר בסופו של התהליך בלנדים מדהימים.

זן הענבים הנפוץ בקוניאק הוא Ugni blanc (טרביאנו) המבשיל באיטיות ומאפשר לייצר יין יבש ורזה, בעל חומציות גבוהה. זנים נוספים הם Folle blanche ו-Colombard. את היין מזקקים פעמיים בדוד זיקוק מנחושת (אלמביק). בסופו של התהליך מתקבל נוזל צלול ברמת אלכוהול של כ-70% והוא זה שיהפוך לקוניאק במהלך היישון בחביות אלון מיער Limousin או מיער Tronçais. דירוג הקוניאק נקבע על פי גילו של המרכיב הצעיר בבלנד:

V.S. Very Special – שנתיים לפחות
V.S.O.P. Very Superior Old Pale – ארבע שנים לפחות
X.O. Extra Old – הדירוג הגבוה ביותר, הקוניאק הצעיר בבלנד בן שש שנים לפחות, מכונה גם Napoleon

Cognac Dupuy

מותג הקוניאק Dupuy שייך לבית הקוניאק המשפחתי הגדול Bache-Gabrielsen המוביל בסקנדינביה. בשנים האחרונות נעשה מיתוג מחדש כדי לחדור לשוק הבינלאומי ולייצא בין השאר לסין, לרוסיה ולארצות הברית. בית דופוי נוסד ב-1852 בידי Auguste Dupuy והוא מייצר קוניאק איכותי מרמת VS ועד רמת XO ובצירים מיוחדים. את החברה מוביל היום בן הדור הרביעי Hervé Bache-Gabrielsen.

דופוי

Dupuy VS
בעיקר מפין בואה, גרנד שמפיין ופטיט שמפיין, התבגרות של שלוש שנים לפחות בחביות, ארומות של וניל ותפוח, טעמים של קרמל, עץ ותבלינים, וניל גם בסיומת, די קשוח לשתייה נקי, שילוב טוב לקוקטיילים, לבישול, לשתייה עם קרח. 150 ₪

Dupuy VSOP
תזקיקים בני ארבע שנים לפחות מפטיט שמפיין, ארומות של צימוקים, אגסים, ורדים וקינמון, בחך: קלייה, עץ אלון, וניל ומשהו טרופי. פירות יבשים בסיומת. אהבתי אותו נקי. 200 ₪

Dupuy XO
מפטיט שמפיין, פין בואה ובורדרי, לדברי מנהל היצוא של באך גבריאלסן, בנג'מין בייקר, המרכיב הצעיר בבלנד הזה בן 30 שנה. ארומות וטעמים של קרמל, שוקולד, ג'ינג'ר ופירות יבשים. קוניאק מורכב ומענג. 600 ₪

Dupuy Luxus
מגרנד שמפיין ופטיט שמפיין, המרכיבים התבגרו 8 עד 15 שנים, פרחוני, נגיש ורענן. 550 ₪

Cognac Naulin

בית הקוניאק המשפחתי Maison Boinaud נוסד ב-1879 וכיום מובילים אותו בני הדור ה-24 של המשפחה, מגדלי ענבים מ-1640. המותג Naulin משווק בארץ ברמות VS, VSOP ו-XO. טעמתי את ה-VSOP.

נולין XO

Naulin VS
מתת אזורים שונים, היצרן ממליץ לשלב בקוקטיילים ובקינוחים. 148 ש"ח

Naulin VSOP
ארומות של פרחים, תפוזים ושוקולד, בחך משמש, תפוח ותבלינים, סיומת הרמונית ארוכה. אהבתי. 179 ש"ח

Naulin XO
מתת אזורים שונים, היצרן ממליץ ללגום בסוף ארוחה, להתרשם מהמורכבות והעושר הארומטי. 355 ש"ח

בעבר התייחסו לשימוש בקוניאק כמרכיב בקוקטיילים כאל חילול הקודש, כיום זה מקובל מאוד:
מזגו מנה של קוניאק לכוס גבוהה עם קרח, מלאו במי טוניק והוסיפו פרוסת לימון. אפשר לרקוח קוקטיילים גם מקוניאק ויין מבעבע או מקוניאק, טריפל סק ומיץ לימון (סייד קאר).

צילום: דופוי – רפי דלויה; נולין – אסף לוי

Comments are closed.