המדריך הדעתני ליין של שגיא קופר
בעידן הזה נדרשים אומץ ותשוקה למי שמוציאים ספרים משלהם, על אחת כמה וכמה כשמדובר בספר על עולם היין, נושא שישראלים רבים נרתעים מלעסוק בו ורואים בו נישה פלצנית, אולי מפחידה, וחבל שכך. המדריך הדעתני ליין של העיתונאי שגיא קופר הוא ההפך הגמור מכל אלה: לא תמצאו בו התנשאות, לא ניסיון "ללמד יין", אלא שפע של מידע הן למי שמתוודעים בפעם הראשונה לעולם המרתק הזה ולשיח על יין הן למי שרוצים להבין, למשל, מה ההבדל בין שמרי בר לשמרי תרבות, מה זה יינות טבעיים, מה זה טנינים או מה הופך יין לכשר.
לצד המידע על זני ענבים, סוגי יין, טעימה, הגשה, ומה לא, קופר יוצר פסיפס היסטורי מעניין, החל ביקב פולחני בן יותר מ-6,000 שנה שנחשף לא מכבר בארמניה, דרך יוון העתיקה ועד ההשפעה המכרעת של הרומאים בהפצת תרבות היין במערב. יש גם סקירה נרחבת על ההיסטוריה של היין בארץ ישראל ובישראל, מחשיפתם של ממצאים ארכאולוגיים מרשימים, הקמת היקבים הגדולים במחצית השנייה של המאה ה-19 ועד התעשייה המודרנית של ימינו.
פרקים אחרים עוסקים ביין בקהילות היהודים בגולה, בהיבטים בעייתיים של כשרות היין וגם באקטואליה, כמו הגזענות של אנשי בד"צ העדה החרדית. היבט מטריד אחר שקופר מתריע עליו הוא העדר תקן ישראלי ליין והעדר סיווג של אזורי היין בישראל, מצב העלול לגרום להחרמה של כלל התעשייה, לא רק ביהודה ושומרון אלא גם בתחומי הקו הירוק. עוד במדריך: אזורי היין החשובים ברחבי העולם והמאפיינים של יינותיהם. בקטנה מובאת רשימה של כמה עשרות יקבים ישראליים מומלצים ויינות מקומיים שעשו היסטוריה.
ומכיוון שקופר הוא עיתונאי דעתן, דייקן וגם בעל חוש הומור חיובי, הקריאה במדריך קולחת מעבר למה שתצפו מכותר בקטגוריה של ספרי עיון. בקיצור: הספר כתוב בכישרון רב ומכניס אתכם בעת ובעונה אחת לעולם של תרבות היין הגלובלית והמקומית ולעולמו של שגיא קופר, שילוב מרנין שימשוך אתכם לקרוא את המדריך הדעתני ליין עד תומו ומי יודע, אולי יבוא לכם לדבר על יין.
שגיא קופר – המדריך הדעתני ליין – מהדוניזם ועד פוליטיקה
לרכישה: אתר המרקקה היומית של שגיא קופר