ערק או ארק

ערק או ארק

מספרד מגיע אל המדפים ארק כרמל והוא מוצג כ"ארק כרמל המקורי, ממשיך המורשת של משקאות האניס האהובים ומבוסס על מתכון מסורתי רב שנים". קשה להתווכח עם אנשי שיווק וגם אם נתעלם מן העובדה שהמשקה ה"ארצישראלי", אליבא דכרמל, מיוצר באירופה, אין שום דבר משותף בינו לבין רוב סוגי הערק המסורתיים המוצעים בישראל, ברשות הפלסטינית ובמדינות השכנות בהן ירדן, לבנון וסוריה. ערק הוא תזקיק של יין (בד"כ מענבי דבוקי) שבשלב הזיקוק השני או השלישי מוסיפים לו זרעי אניס ואילו הארק (ב-א') של יקבי כרמל מופק מכוהל מולסה (דבשה) בתוספת "תמצית אניס טבעית".
ארק כרמלארק כרמל אקסטרא פיין
בטעימה המשקה מתחלב יפה בתוספת קטנה של מים, מרענן, אניסי, יבש עם תחושת מתיקות עדינה, המרקם די "רזה", אלכוהול 37.5%. מחיר: 60 ₪ (700 מ"ל) | יבוא: יקבי כרמל

צילום: איל קרן

Comments are closed.