באר לבן 2021

באר לבן 2021

השקת באר לבן 2021 בסדרת בטא של יקבי ברקן מציבה לפני מבקר היין דילמה: מחד גיסא היין יימכר בלבדית רק לבאי שתי מסעדות היוקרה התל אביביות של השף יובל בן נריה ומאידך גיסא מדובר בסיפור חקלאי/תרבותי מעניין על זן ענבים ייחודי שאינו מוכר בעולם. בחרתי בכל זאת להעלות את סיפור הגפן/כרם/יינן/יין בתקווה שבברקן יפנימו שהיקב הגדול ביותר בארץ אינו יכול להותיר מהלך פורץ דרך מבחינה ייננית ישראלית כפריבילגיה השמורה למילייה הנוצץ של תל אביב. בדיווח הזה גם אתעלם מכל מה שאין לו הוכחות מדעיות כמו ההצהרות המשיחיות של היקב/יחסי הציבור ש"גיל באר לבן אינו ידוע והוא חוזר אחורה אלפי שנים, יתכן שאפילו לתקופת הרומאים או לימי דוד המלך". ולסיפור עצמו:
הכול התחיל לפני כעשור מגפן אחת שגדלה ליד באר נטושה באזור פלמחים ובדיקות DNA העלו שזו גפן ייחודית בעולם, במאגרים הבינ"ל לא נמצאו לה קרובים בעלי פרופיל גנטי דומה. צוות היקב בהובלת היינן הראשי עידו לוינסון (MW) הכין מהגפן המקורית חומר ריבוי ולאחר כמה שנים הם נטעו חלקת כרם קטנה ברמת הגולן.

ברקן סדרת בטא באר לבן 2021
תסיסה והתבגרות של חצי שנה על המשקעים בחביות של 500 ליטר, ארומות מעודנות של פרחים, אפרסק וטיפה עץ אלון, בחך מבנה טוב, חמיצות נעימה וסיומת פירותית. ציון: 88/89 | מחיר: רק במסעדות טאיזו ו-a בת"א

עידו לוינסון
Ido Lewinshon MW

Ido Lewinshon MW, Head Winemaker at Barkan winery, launched in TLV a new white wine made from a local native variety with a DNA profile that does not coincide with any known cultivar. It all started from a vine found near an old well in coastal location in central Israel. Barkan used cuttings from the original vine and in few years planted a small vineyard in the Golan Heights. The wine Be'er White (Be'er=well) is fruity and floral with good structure and nice acidity. Unfortunately it will be impossible to lay your hands on a bottle as the winery decided to sell the entire production to two fine dining restaurants in TLV.

Comments are closed.