Italian Taste Summit – spring 2022

Italian Taste Summit – spring 2022

לוגויצוא היין האיטלקי זינק ב-2021 ב-12.4% לעומת השנה שקדמה לה והגיע ל-7.11 מיליארד אירו. יינות האיכות DOP היוו 2/3 משווי היצוא ואת הרשימה מובילות ארה"ב, גרמניה ובריטניה. הצרכן הוא הדמות המרכזית בעולם היין והוא מחפש יותר ויותר יינות המבטאים זהות אזורית, יופי ומקוריות של היקבים. על צרכנים ועל מותגים אותנטיים דובר בכינוס בינלאומי שהתקיים לא מכבר באזור ולפוליצ'לה הסמוך לאגם גרדה בצפון איטליה. יאיר קורן הקשיב וטעם יינות של יקבים ידועים יותר וידועים פחות

לא מכבר השתתפתי במהדורה ה-5 של Italian Taste Summit, אירוע ייחודי העוסק ביצוא ובמיתוג של יקבים איטלקיים והוא התקיים באחוזת היין המרשימה Possessioni Serego Alighieri של קבוצת Masi באזור אגם גרדה. מתכונת הכינוס הייתה מתוקתקת וחדשנית והוא התנהל בשני מישורים – טעימות ומפגשים אישיים בין נציגי היקבים (כ-50) לבין עשרות קניינים מרחבי תבל, גם מישראל. בחלל אחר הופיעו היצרנים/יצרניות בזה אחר זה למפגשי בזק עם עיתונאים ומבקרי יין מכמה מדינות וכל אחד הציג יינות נבחרים.
ITS 22מומחים מהאקדמיה שהשתתפו בכינוס סבורים שעל היצרנים לגבש אסטרטגיות שיגבירו את נאמנות הצרכנים למותגים שלהם לא רק באמצעות טכניקות מסורתיות כמו שאלונים אלא גם בטכניקות של נוירומרקטינג הכוללות בדיקות EEG ו-eye tracking (מעקב עיניים). המומחים מסתייעים במדעי המוח לבדוק מה מתרחש אצל הצרכן בעת בחירת יין וגיבוש ההחלטה כמה הוא מוכן לשלם. תשעה יינות שאהבתי:

Cantine Briziarelli
Rosso Mattone Montefalco Rosso Riserva DOC 2018

Masi Serego Alighieri
Vaio Armaron Amarone della Valpolicella Classico DOCG 2015

Endrizzi
Masetto Privé Trentodoc 2010

Ronco Margherita
Tiliae 2018

Tenuta La Presa
Lugana DOC 2021

Piandimare
Montepulciano d’Abruzzo Monolith DOC 2018

Maeli
Moscato Giallo Fior d'Arancio DOCG 2018

Panizzari
San Colombano DOC Riserva 2015

Ridolfi
Brunello di Montalcino 2016

Special thanks to Joanna Miro, the organizer of Italian Taste Summit and to Prof. Vincenzo Russo from IULM University in Milan. Many thanks also to Erika Breno.

Comments are closed.