שרדונה וברברה מבית ראטי בפיימונטה

שרדונה וברברה מבית ראטי בפיימונטה

"הגעתי אל היין בלי שום מסורת משפחתית ונראה לי שחשוב לציין זאת: הייתי חופשי מקשר לדורות הקודמים ויכולתי לחוות את הברולו בלי השפעות למיניהן", כתב Renato Ratti, בן למשפחה של רופאים. הוא נולד ב-1934 ובחר ללמוד ייננות בבית הספר המפורסם באלבה. ב-1965 קנה ראטי את הכרם הראשון ב-La Morra והשאר היסטוריה. יקב ראטי הוא כיום מן המובילים באזור הגבעות המכונה Langhe בפיימונטה וזוכה לתהילת עולם. רנאטו ראטי מת טרם עת ואת דרכו המשיך מ-1988 בנו פייטרו, גם הוא בוגר לימודי ייננות באלבה. ליקב 350 דונם בכמה אזורי גידול והחברה הסקוטית מייבאת לארץ חמישה מיינותיו. שניים מהם טעמתי בימים אלה:
ראטי 99 ש"חRatti Brigata Chardonnay Langhe DOC 2021
תסיסה בחביות צרפתיות קטנות ושהייה של כמה חודשים במכלים על המשקעים, ארומות של פרחים, הדרים ופירות טרופיים, בחך טעמי תפוח, טיפה פלינטי וחמיצות טובה, הסיומת רעננה. ציון: 90 | מחיר: 99 ₪

Ratti Battaglione Barbera d’Asti DOP 2020
התבגרות של כמה חודשים בבריק ובמכלים, ארומות של פרי בשל ותבלינים, מבנה טוב, טנינים לא יבשים, עשיר ובעל טעם מתמשך. ציון: 91/92 | מחיר: 99 ₪

Comments are closed.