Fattoria dei Barbi

Fattoria dei Barbi

משפחת Colombini מחזיקה קרקעות במונטלצ'ינו מן המאה ה-14 והם בעלי האחוזה ההיסטורית Fattoria dei Barbi. נוסף על מונטלצ'ינו למשפחה שדות וכרמים בסקנסנו שבאזור החוף Maremma ובקיאנטי, בסך הכל כ-3,500 דונם. לפני כמה חודשים הלכה לעולמה מי שהייתה מכונה "גברת ברונלו" Francesca Colombini Cinelli שהובילה את האחוזה במשך עשרות שנים וכיום היא בבעלותו של בנה Stefano. היקב מייצר יינות ברונלו די מונטלצ'ינו מסוף המאה ה-19 והיה הראשון שייצא ברונלו למדינות באירופה, לאמריקה ולאסיה וזכה בפרסים רבים.  Stefano Cinelli Colombini מתהדר בשמירה על הערכים, המסורת והתרבות של מונטלצ'ינו אבל הוא גם חדשן ומעיד על כך בין השאר הסנג'ובזה שלו בלי תוספת של סולפיטים. באדיבות היקב טעמתי ארבעה יינות:
פטוריה דאי ברביBrunello di Montalcino DOCG 2018
הקלאסיקה של היקב (תווית כחולה) מכרמים בגובה כ-500 מ' עם חשיפה דרומה, 5,000 גפנים להקטר, חורף גשום, אביב חם עתיר משקעים, הבציר החל כבר באמצע ספטמבר, התבגרות של שנתיים לפחות בחביות קטנות ובינוניות ואח"כ בגדולות ולבסוף כמה חודשים בבקבוק. בטעימה עולות ארומות של פירות אדומים, פרחים ונענע, בחך עשיר, עץ משולב היטב וסיומת ארוכה. ציון: 92

Brunello di Montalcino DOCG Vigna del Fiore 2018
מכרם יחיד שניטע לפני יותר משלושה עשורים עם חשיפה לדרום-דרום מערב, גם היין הזה מתחיל את דרכו בחביות קטנות ובינוניות ועובר לגדולות, ארומות של תות, ורדים ומוקה, בחך מפולפל עם טעם מתמשך. ציון: 93

Brunello di Montalcino DOCG Riserva 2017
כרמים בגובה של 400 מ' עם חשיפה לדרום מזרח, יבול 600 ק"ג לדונם, קיץ חם מאוד ותחילת בציר ב-8 בספטמבר, שלוש שנים לפחות בחביות, ניחוחות של פירות כהים, אניס ושוקולד, בחך טנינים חלקים וסיומת ארוכה. ציון: 94

Senza Solfiti IGT Toscana Rosso 2021
סנג'ובזה בלי סולפיטים על פי שיטה שפותחה באוניברסיטת פיזה, הכרם ניטע ב-1997, קרה בסוף האביב, קיץ חם ודי צחיח, בציר עד תחילת אוקטובר, תסיסה והתבגרות במכלים בסביבה נטולת חמצן, כך גם הביקבוק תוך מילוי הצנרת בגז ארגון. ארומות של דובדבנים, חמיצות טובה. ציון: 89/90

Comments are closed.