מסורת ונגישות

מסורת ונגישות

"אם עשיית יין מושלם פירושה לייצר יין סטנדרטי, אז אנחנו לא רוצים יינות מושלמים", אומר Valter Fissore, המוביל מ-1996 את אחוזת היין המשפחתית יחד עם רעייתו Nadia Cogno, בתו של המייסד Elvio Cogno. היקב מייצר את היינות הגדולים של אזור ה-Langhe בפיימונטה ובבעלותו 150 דונם של כרמים ב-Novello, אחת מ-11 העיירות שבתחומן מייצרים Barolo DOCG. רוב חלקות הנביולו נטועות באזור הייחודי (MeGA) Ravera, האיכותי ביותר בנובלו. משם קוניו מייצרים ארבעה סוגים של ברולו מהם טעמתי לאחרונה שניים:
ברולו קוניוCogno Cascina Nuova Barolo DOCG 2019
הכרם בגובה של 380 מ', התבגרות של שנתיים בחביות גדולות מאלון סלאבוני ועוד חצי שנה בבקבוק, מרקם חלק, טנינים עגולים, בלנד נגיש מהכרמים הצעירים יותר, פרחוני, שופע פרי, מתובל, הרמוני ורענן. ציון: 92

Cogno Ravera Barolo DOCG 2019
החלקה ההיסטורית של נובלו, חשיפה לדרום, שנתיים בחביות גדולות, ארומות עוצמתיות של טבק, קפה ואניס, בחך מבנה מרשים, גוף מלא, פירות כהים ואדומים, טנינים מעודנים, חמיצות נהדרת, מורכב ואלגנטי. ציון: 95

יבוא: בכחוס של אורי ברוך

Comments are closed.